Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν, μετά τις απολογίες τους στον γ' ειδικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, οι πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών, του δήμου Θεσσαλονίκης –επί δημαρχίας Παπαγεωργόπουλου. …>>>

Σήμερα απολογήθηκαν οι Αναστάσιος Γερογιάννης, Μιχάλης Ζορπίδης και Απόστολος Τσουρέκας. Κατηγορούνται για υπεξαίρεση από κοινού και κατ' εξακολούθηση, απλή συνέργεια σε πλαστογραφία κατ' εξακολούθηση σε βάρος Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, καθώς και για παράβαση καθήκοντος.

Οι πρώην αντιδήμαρχοι κατέθεσαν πολυσέλιδα απολογητικά υπομνήματα και απάντησαν στα ερωτήματα που τους απηύθυνε ο ανακριτής. Αρνήθηκαν τις κατηγορίες και ισχυρίστηκαν ότι κατά τη διάρκεια της θητείας τους στην αντιδημαρχία Οικονομικών κανείς δεν αντιλήφθηκε τις παράνομες πράξεις που καταλογίζονται στον φερόμενο ως «πρωταγωνιστή» της υπεξαίρεσης, πρώην υπάλληλο της Ταμειακής Υπηρεσίας, Παναγιώτη Σαξώνη.

«Άδικα διασυρθήκαμε. Υπομονή. Θα λάμψει η αλήθεια», δήλωσε, μετά την απολογία του, ο Αν. Γερογιάννης. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες στο υπόμνημά του, απέδωσε σοβαρά λάθη στην πορισματική έκθεση που συνέταξε η οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά. Ακόμη, διερωτήθη πώς καμία αρμόδια υπηρεσία -ΔΟΥ, Ασφαλιστικά Ταμεία, Ελεγκτικό Συνέδριο κ.ά.- δεν μπόρεσε να διαπιστώσει την κακοδιαχείριση που γινόταν επί σειρά ετών.

Ο Μ. Ζορπίδης, δήλωσε πως πριν δει η υπόθεση το φως της δημοσιότητας, «δεν ήξερε ούτε κατ’ όψιν τον Σαξώνη». «Δώσαμε τη ζωή μας, προσπαθώντας να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο, και τώρα μας τρέχουν στα δικαστήρια», δήλωσε.

Ο Απ. Τσουρέκας, που δε βρισκόταν σε καλή κατάσταση, απέφυγε να κάνει δηλώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι δε γνώριζε τον Π. Σαξώνη, διευκρινίζοντας ότι ο φερόμενος ως εγκέφαλος της υπεξαίρεσης πλαστογραφούσε τα έγγραφα αφού είχαν υπογραφεί από τους αντιδημάρχους.

Μετά τους αντιδημάρχους απολογήθηκε υπάλληλος που υπηρετούσε κατά καιρούς σε οικονομική υπηρεσία του δήμου. Η υπάλληλος που κατηγορείται για την ίδια υπόθεση αφέθηκε ελεύθερη χωρίς όρους.