limani_05Με συναυλία – αφιέρωμα στην μελοποιημένη ποίηση του Νίκου Καββαδία ολοκληρώνονται, αργά το βράδυ σήμερα, οι εκδηλώσεις της “Παράλλαξης” με θέμα “Το Λιμάνι Αλλοιώς”. Θα ακούσουμε, έτσι, σε λίγο το …>>>

"της Σαλονίκης μοναχά της πρέπει το καράβι/ να μην τολμήσεις να τη δεις ποτέ απ΄ τη στεριά" …

Πρόκειται για μια προσέγγιση σε χρήσεις και στην ιστορία του λιμανιού παρόμοια με αυτήν που είχε κάνει η “Παράλλαξη” πριν έναν χρόνο, με θέμα “Η Θεσσαλονίκη Αλλοιώς”. Δράση ιδιαίτερα επίκαιρη τώρα που οδηγούμαστε στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ.

Όποιος από τους Θεσσαλονικείς πήγε, σήμερα, στις εκδηλώσεις, στο λιμάνι, έμαθε πως η πόλη είχε προχριστιανικά έξι λιμάνια. Το πρώτο οργανωμένο ιδρύθηκε από το Μέγα Κωνσταντίνο στην περιοχή όπου βρίσκεται σήμερα. Στην ρωμαϊκή περίοδο υπήρχαν δύο λιμάνια, το βασιλικό στο ύψος της οδού Δημητρίου Γούναρη (Εκεί κατέληγε το ανακτορικό συγκρότημα του Γαλερίου) και το "εμπορικό" στο ύψος της σημερινής οδού Βενιζέλου.

Η κατασκευή του σημερινού λιμανιού άρχισε το 1896 με το κεντρικό κτίριο περίπου όπως το ξέρουμε σήμερα, σχεδιασμένο από τον Ελί Μοδιάνο. Το 1944 βομβαρδίστηκε και καταστράφηκε. Ανακατασκευάστηκε το 1953.

Κάποιοι άλλοι προτίμησαν, από την ιστορία τη… συγκοινωνία. Ταξίδεψαν με τη… θαλάσσια αστική συγκοινωνία(καραβάκια, που ξεκινούσαν από την Περαία κι έφθαναν στο Λιμάνι, θυμίζοντας στους πιο παλιούς τις διαδρομές “για μπάνιο” της δεκαετίας του ΄60).

Φυσικά υπήρχαν κινηματογραφικές προβολές και εικαστικές δράσεις (εδώ και χρόνια το Λιμάνι στεγάζει τις αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου και το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης). Αλλά και εκδρομή με λεωφορείο στο 1.500 στρεμμάτων λιμάνι και στους “Κήπους του Πασά”.

Για τους… τεχνοκράτες, στην αίθουσα "Τζων Κασσαβέτης" της αποθήκης 1 νέοι επιστήμονες παρουσίασαν τις ιδέες τους για λύσεις και χρήσεις του λιμανιού. Σε ημερίδα που ακολούθησε, ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης παρουσίασε στο κοινό το master plan για τη μελλοντική ανάπτυξη.

Στη δράση συμμετείχαν πάνω από 200 Θεσσαλονικείς.