skoupidia_navarinou_20110325_04Υπό κατάληψη παραμένει ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στη Μαυροράχη Θεσσαλονίκης. Γι αυτό και οι δήμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος παρακαλούν τους κατοίκους να μην κατεβάζουν σκουπίδια στους δρόμους, αφού η αποκομιδή τους είναι, πλέον, αδύνατη. >>>

 

Οι εργαζόμενοι στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις που εξήγγειλε η ΠΟΕ – ΟΤΑ (48ωρη πανελλαδική απεργία για σήμερα κι αύριο). Έτσι, ο ΧΥΤΑ λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας: Επιτρέπεται η είσοδος δύο απορριμματοφόρων ανά δήμο –εκτός του δήμου Θεσσαλονικης, για τον οποίο, λόγω πληθυσμού, επιτρέπεται να εισέρχονται περισσότερα απορριμματοφόρα. Δε θα φθάσουν, όμως, τον αριθμό 14, που έφθασαν χθες, καθώς οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι, πλέον, έχουν μεταφερθεί τα σκουπίδια του Σαββατοκύριακου.

Μάλιστα, ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΧΥΤΑ, Κώστας Ζέρβας, διαμηνύει πως το Δ.Σ. της ΠΟΕ - ΟΤΑ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνέχισης της απεργίας ή της κατάληψης του ΧΥΤΑ!

Ακόμη πιο μεγάλο το πρόβλημα

Κλειστός είναι από σήμερα και ο Σταθμός Μεταφόρτωσης του δήμου Θεσσαλονίκης στην περιοχή του Φοίνικα(εκεί οι εργαζόμενοι παίρνουν μέρος στην 48ωρη απεργία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ).

Ήδη, τα σκουπίδια στους δρόμους της Θεσσαλονίκης σχηματίζουν… λόφους! Οι δήμοι κάνουν έκκληση στους δημότες να μην κατεβάζουν τα σκουπίδια στους κάδους, αφού λόγω των υψηλών θερμοκρασιών υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, του δήμου Θεσσαλονίκης, Στάθης Αβραμίδης, αφού θύμισε ότι η Θεσσαλονίκη παράγει καθημερινά 450 τόνους σκουπιδιών, ανακοίνωσ επως, το επόμενο 48ωρο δε θα γίνει αποκομιδή απορριμμάτων στη Θεσσαλονίκη.

Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στους υπόλοιπους δήμους. Για παράδειγμα, στο Ελαιόρεμα της Πυλαίας, οι κάδοι είναι γεμάτοι και ο αέρας που έπνεε χθες βράδυ και τα ξημερώματα, έχει διασκορπίσει τα σκουπίδια σε όλη την αλάνα (την οποία –a propo- είχαν καθαρίσει εθελοντές πριν τρεις εβδομάδες)…