Την εποχή που η κίνηση με τα αστικά λεωφορεία έχει αυξηθεί, κατά 30% λόγω κρίσης, η διοίκηση του ΟΑΣΘ μειώνει –για άλλη μία χρονιά- δρομολόγια και τον αριθμό των λεωφορείων που θα κυκλοφορούν στους δρόμους για την εξυπηρέτηση του κοινού! >>>

 

Ο ΟΑΣΘ επικαλείται το ότι, συνήθως, το καλοκαίρι η κίνηση πέφτει κατά 30%, λόγω αδειών και προχωρά στη μείωση των δρομολογίων. Πάλι καλά που θα τα μειώσει μόνον κατά 12% (άλλα καλοκαίρια η μείωση αυτή έφθανε τη… στατιστική μείωση της κίνησης). Έτσι, από 542 λεωφορεία που κινούνταν καθημερινά στους δρόμους της πόλης, τώρα κινούνται μόνον 478.

Η μείωση αρχίζει την Παρασκευή 1 Ιουλίου και το τι σημαίνει θα το ζήσει το κοινό στο πετσί του. Κι αυτό επειδή, δεν είναι μόνον ότι θα μειωθούν τα δρομολόγια, αλλά ο συνολικός αριθμός των 542 λεωφορείων θα εξυπηρετεί ΚΑΙ τα τουριστικά θέρετρα του νομού (Επανομή και Νέα Μηχανιώνα), ενώ θα αυξηθούν και τα δρομολόγια της γραμμής 45 (από και προς το ΚΤΕΛ Χαλκιδικής), καθώς και από και προς το Αεροδρόμιο Μακεδονία…

Να θυμίσουμε ότι, πέρσι, πρώτο καλοκαίρι της κρίσης, ο αριθμός αυτών που επέλεγε τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ για να μετακινηθεί προς τη Νέα Μηχανιώνα και την Επανομή για μπάνιο είχε αυξηθεί σημαντικά. Μοναδικό παράπονο όλων ήταν πως “δεν ήταν συχνά τα δρομολόγια” κι έπρεπε να περιμένουν, τουλάχιστον 20 λεπτά, στις αφετηρίες και τις στάσεις.

Για το θερινό πρόγραμμα δρομολογίων, το οποίο θα ισχύσει μέχρι και την Τετάρτη 31η Αυγούστου 2011, οι επιβάτες μπορούν να ενημερώνονται από το Πληροφοριακό Κέντρο του Ο.Α.Σ.Θ. στους αριθμούς 185 και 2310-981.100, καθώς και στην στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.oasth.gr, μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και στη διεύθυνση m.οasth.gr, μέσω κινητού τηλεφώνου.