stratopedo_kapsali_giannitsa_01Την μετατροπή του στρατοπέδου «Καψάλη» σε πνεύμονα πρασίνου επιθυμούν οι κάτοικοι των Γιαννιτσών, μετά την υπόσχεση του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Βενιζέλου, για απόδοση ολόκληρης της έκτασης στο δήμο Πέλλας. Έτσι, το Δίκτυο Πολιτών για το Περιβάλλον - Γιαννιτσά διοργανώνει αύριο, Σάββατο, 25 Ιουνίου, εκδηλώσεις για το κοινό μέσα στο στρατόπεδο. >>>

 

Ζητά, επίσης, από τη δημοτική αρχή να εκπονήσει το συντομότερο δυνατό μια ολοκληρωμένη μελέτη για την αξιοποίηση των συνολικά 92 στρεμμάτων του πρώην στρατοπέδου.

Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν από τις 10 το πρωί, με δράσεις για παιδιά. Θα ακολουθήσει ξενάγηση στα οθωμανικά μνημεία που υπάρχουν στο στρατόπεδο, ενώ για το βράδυ έχει προγραμματιστεί συναυλία. Όλη την ημέρα θα λειτουργεί χαριστικό παζάρι όπου οι πολίτες των Γιαννιτσών θα μπορούν να ανταλλάξουν ρούχα, μικροαντικείμενα και βιβλία.

Οι κάτοικοι ζητούν να αποδοθούν στο δήμο και οι εγκαταστάσεις του στρατοπέδου «Φιλιππάκου», που πρόσφατα μετεγκαταστάθηκε.