Ημερίδα με θέμα την προσβασιμότητα των Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες σε δημόσιους χώρους και κτήρια, διοργανώνει το ΤΕΕ/ΤΚΜ. Η ημερίδα πραγματοποιείται, από το πρωί, στις εγκαταστάσεις του Συνεδριακού Κέντρου "Ιωάννης Βελλίδης" της Helexpo. Θα ολοκληρωθεί στις 3 μετά το μεσημέρι. Μεταξύ άλλων στόχοι της ημερίδας είναι: >>>

• ο προσδιορισμός του ρόλου της Δημόσιας Διοίκησης στην προώθηση της προσβασιμότητας των δημόσιων χώρων και του «Σχεδιασμού για Όλους».
• η εξέταση της επάρκειας των υφιστάμενων διαδικασιών εποπτείας και ελέγχου των μελετών και των κατασκευών δημοσίων έργων ως προς την εφαρμογή των προδιαγραφών προσβασιμότητας και του σχετικού νομοθετικού πλαισίου.
• η εξέταση της επάρκειας των υφιστάμενων προδιαγραφών προσβασιμότητας, του σχετικού νομοθετικού πλαισίου και της δυνατότητας ανάπτυξης διαδραστικών διαδικασιών επικαιροποίησής του.
• η εξέταση της δυνατότητας συγκρότησης ενός τεχνικού δικτύου προσβασιμότητας με μέλη μηχανικούς της Δημόσιας Διοίκησης, τα οποία ασχολούνται με θέματα προσβασιμότητας.
Τα παραπάνω εξετάζονται στο πλαίσιο του νέου χάρτη τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως αυτός προέκυψε από το Σχέδιο Καλλικράτης.