dendrofitefsi_olth_dimas_20110602_01Μαθητές φύτεψαν 133 καλλωπιστικά δέντρα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, την περασμένη Παρασκευή. Πρόκειται για άριες και ιταλικά κυπαρίσσια ύψους 1,50 μέτρου το καθένα, που φυτεύτηκαν στο …>>>

χώρο μεταξύ του συμβατικού λιμένα και του Επιβατικού Σταθμού..

Στη δενδροφύτευση, που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της ΟΛΘ ΑΕ και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, πήραν μέρος μαθητές σχολείων της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι νωρίτερα είχαν παρακολουθήσει μαθήματα μπάσκετ και χάντμπολ στην πλατεία Αριστοτέλους. Μαζί τους ήταν και οι πρωταθλητές και ολυμπιονίκες  Πύρρος Δήμας, Δημοσθένης Ταμπάκος, Νάσος Γαλακτερός, Μπάνε Πρέλεβιτς, και άλλοι,  οι οποίοι με το κύρος τους προσυπέγραψαν την ανάγκη ενεργειών, που έχουν ως στόχο την προστασία του περιβάλλοντος. 

Τους τελευταίους μήνες εκατοντάδες δέντρα έχουν φυτευτεί στους χώρους του λιμανιού, σε μια προσπάθεια της διοίκησης του ΟΛΘ να συμβάλει στην αισθητική αναβάθμιση και στον περιορισμό του φαινομένου της σκόνης κατά τη διακίνηση χύδην φορτίου.