kastanidis_koykoylopoulos_01

Ανασχηματισμός –κι όχι αναδόμηση- ήταν, τελικά, το colpo grosso του Γιώργου Παπανδρέου. Με μια κίνηση που θυμίζει έντονα το παιδικό παιχνίδι “μουσικές καρέκλες”, πήρε τον έναν από ΄δω, έστειλε τον άλλον εκεί και έβγαλε έξω από το παιχνίδι την… Άννα Νταλάρα, που δεν πρόλαβε να βρει καρεκλίτσα. >>>

 

Πάγωσε η τσιμινιέρα…

Το νέο “ευέλικτο” κυβερνητικό σχήμα έχει 40 (από 48) υπουργούς και υφυπουργούς, είναι πιο… ΠΑΣΟΚ, αφού επέστρεψαν κάποιοι όπως ο Δ. Ρέππας, είναι στιβαρό στα οικονομικά (ελέω Βενιζέλου) και –κυρίως- είναι άκρα κοινοβουλευτικό.

Πράγματι, στη νέα κυβέρνηση έχασαν τις θέσεις τους οι εξωκοινοβουλευτικοί. Να τι σήμαινε η φράση του Γιώργου “στηριχθείτε πάνω μου”… Όταν το ΄πε, χθες, στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, το εννοούσε στην κυριολεξία.

Τα… παραδοσιακά UFO κι οι γκρινιάρες έμειναν εκτός…

Όλα αυτά με κάνουν και σκέπτομαι: Γιατί τόση φασαρία εδώ και τρεις μέρες; Ξεκινήσαμε για συγκυβέρνηση, αποφύγαμε το σκόπελο των εκλογών και καταλήξαμε στο απάνεμο αγκυροβόλι του ανασχηματισμού. Η διαδικασία της (ανοικτής) ψήφου εμπιστοσύνης, εξελίσσεται σε παιδική χαρά. Η κυβέρνηση του Γιώργου θα συνεχίσει. Και, μάλιστα, με τεχνοκράτη στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου κι όχι οραματιστή (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό).

Και, πάνω από όλα, με έναν Θεσσαλονικιό να σπρώχνει μπροστά τον Καλλικράτη: Τον Χάρη Καστανίδη (επίσης, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό)… Με υφυπουργό έναν άνθρωπο της αυτοδιοίκησης και, ιδιαίτερα, σκληροπυρηνικό: Τον Πάρι Κουκουλόπουλο.

D.I.As.