Ο Βαγγέλης, ο Γιώργος, το βαρέλι κι ο πάτος…

benizelos_papakontsantinou_01

Για να πιάσουν τόπο οι θυσίες των πολιτών “πρέπει να βάλουμε πάτο στο βαρέλι”! Με αυτή τη φράση, ο Ευάγ. Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στο "Πρώτο Θέμα", δίνει τη δική του διάσταση για το τι μέλλει γενέσθαι… Και τα… ρίχνει στον Γ. Παπακωνσταντίνου: >>>

“Ας μιλήσουμε καθαρά. Δεν πρόκειται να αναφερθώ δημόσια σε θέματα που ανήκουν στη σφαίρα της αποκλειστικής αρμοδιότητας και ευθύνης του πρωθυπουργού. Αλλά υπάρχουν ορισμένα τόσο προφανή και αυτονόητα πράγματα που δεν νομίζω ότι χρειάζεται να τα συζητάμε”, λέει για τον υπουργό Οικονομικών.

Όσο για το αν έχουν ευθύνες οι υπουργοί που χειρίστηκαν την πρώτη δανειακή σύμβαση με την τρόικα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απαντά: “Η δημοκρατία είναι συνυφασμένη με την ευθύνη και το κόστος. Δεν υπάρχει δημοκρατική ασυλία. Είναι άλλη η ευθύνη του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών που έχουν άμεση επαφή με χειρισμούς και άλλη η ευθύνη ενός υπουργού σε μη σχετικό υπουργείο”. Συμπληρώνει πως το μείζον δεν είναι η τύχη ενός κυβερνητικού στελέχους, αλλά να μην παραμείνει η χώρα σε κρίση επί μακρόν.

Για τον κ. Βενιζέλο, το Μνημόνιο θα πετύχει τελικά τους στόχους του. Εκτιμά, δε, πως θα διαρκέσει ως το 2015.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ζητά από τον πρωθυπουργό να αναλάβει τις πρωτοβουλίες εκείνες που χρειάζεται για να “σταλούν μηνύματα που να αλλάζουν την ατμόσφαιρα.”.

Όσον αφορά το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, ο κ. Βενιζέλος, τονίζει χαρακτηριστικά πως “οι αποφάσεις αυτές είναι τόσο κρίσιμες και τόσο πολύπλοκες, που καθεμία πρέπει να έχει τη μορφή νόμου, γιατί αλλιώς δημιουργούνται τεράστιες διοικητικές και νομικές δυσχέρειες, ενώ υπάρχει - ας μην το κρύβουμε - και ζήτημα ευθύνης για τα πρόσωπα που θα πάρουν τις σχετικές αποφάσεις. Άρα μόνο με τη Βουλή και τη μορφή νόμου λύνονται τα θέματα αυτά”.

Τάσσεται κατά του δημοψηφίσματος (“δε νοείται δημοψήφισμα με απλουστευτικό, παραπειστικό ή αυτονόητο ερώτημα που λειτουργεί μόνο ως υποκατάστατο των εκλογών και ως μηχανισμός έμμεσης άντλησης νομιμοποίησης”) και υπέρ της επικύρωσης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος από 180 βουλευτές.

Σχόλια