chalkidiki_thalassa_1

“Βούλιαξε” η Χαλκιδική –ειδικά η Κασσάνδρα- από Θεσσαλονικείς που έσπευσαν στη Χαλκιδική για τριήμερο! Κι αυτό παρά την κρίση, αφού, όπως φαίνεται, η οικονομική κατάσταση ήταν αυτή που οδήγησε σε… μειώσεις τιμών! >>>

Οι εκδρομείς στη Χαλκιδική μπορούσαν να βρουν ένα πολύ καλό κατάλυμα με 50 ευρώ τη βραδιά, τιμή που είχαν να δουν από το… 2004! Οι ξενοδόχοι της Χαλκιδικής μείωσαν τις τιμές, μπροστά στο φόβο να δουν τα δωμάτια άδεια, για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Κι αυτό “έσπρωξε” τους Θεσσαλονικείς να… πλημμυρίσουν την αυλή τους, όπως θεωρούν τη Χαλκιδική.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου των Ξενοδόχων της Χαλκιδικής Γρ. Τάσιου στην τοπική εφημερίδα “Αγγελιοφόρος”, αρκετοί ήταν και οι εκδρομείς από τις βαλκανικές χώρες, ενώ οι Θεσσαλονικείς προτίμησαν την αυθημερόν απόδραση: Αρκετοί επέστρεψαν το βράδυ του Σαββάτου και… ξαναέφυγαν νωρίς το πρωί σήμερα, Κυριακή!

Οι μικρές ξενοδοχειακές μονάδες έμειναν στην πληρότητα του 60%, δηλαδή στα ίδια με περσινά επίπεδα. Αντίθετα, τα μεγάλα ξενοδοχεία είδαν την πληρότητα να ανεβαίνει στο 75%, κατά πολύ αυξημένη σε σχέση με πέρσι.

Πεσμένη είναι η κίνηση στα καταστήματα εστίασης. Οι εκδρομείς του τριημέρου αποφεύγουν τις σπατάλες, όταν φιλοξενούνται (όπως αρκετοί) σε συγγενείς επιλέγουν να κάνουν… μπαρ μπε κιιου, αντίθετα με άλλες χρονιές που έτρεχαν στις ταβέρνες, ενώ όσοι δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα, είναι… εφοδιασμένοι με το δεκατιανό τους και πάνε ταβέρνα μόνον για το δείπνο. Κι εκεί θα βρουν τις τιμές χαμηλές, αφού οι καταστηματάρχες, όπως λέει κι ο πρόεδρος της Ένωσης Καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης Κασσάνδρας, Κ. Ζορμπάς, οι τιμές μειώθηκαν από 10-20%, σε μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών. Σύμφωνα με δηλώσεις του στην ίδια τοπική εφημερίδα, ένα ζευγάρι μπορεί να φάει σε ταβέρνα της Χαλκιδικής με 20-25 ευρώ…

Τέλος, η ξαπλώστρα κι η ομπρέλα δε χρεώνονται στα περισσότερα από τα beach bar της Χαλκιδικής. Μπορείτε να χαρείτε την άνεση και τη δροσιά τους πληρώνοντας μόνον τον καφέ ή την μπίρα. Προτιμήστε το δεύτερο, αφού ένας φρέντο φθάνει τα 4,5 ευρώ (ο φραπές στα 4), ενώ η μπίρα με τη βία φθάνει τα 2 ευρώ (το μικρό κουτάκι, φυσικά…) Το νερό… είναι φωτιά. Στα 2 ευρώ το μικρό μπουκαλάκι.


από το www.difernews.gr