periptero«Η πλατεία Αριστοτέλους θα πρέπει να γίνει το κόσμημα της πόλης. Σήμερα είναι ότι χειρότερο έχουμε να δείξουμε». Αυτή είναι η άποψη του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, για τη μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων. Την εξέφρασε σε ...>>>

συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του νέου δημαρχείου, με αφορμή το θέμα της ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων στην πλατεία.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, στα τέλη Ιουνίου θα αρχίσει η εφαρμογή της πρώτης φάσης των μέτρων. Σε πρώτη φάση θα οριοθετηθεί ο χώρος με με κίτρινη γραμμή και ενιαίο μέγεθος για τις ομπρέλες. Με βάση αυτά υπολογίζεται πως θα μειωθεί κατά 30% η ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων, κάτι που έχει ήδη έχει επιτευχθεί και στον πεζόδρομο της Ικτίνου.

«Στην Παύλου Μελά γίνεται της... π@τ@ν@ς», είπε σε κάποια στιγμή ο δήμαροχος, όταν συζητήθηκε θέμα τραπεζοκαθισμάτων για άλλες περιοχές της Θεσσαλονίκης. Όπως πρόσθεσε, ο καθένας θέλει να κάθεται σε ένα... μαπουλοντίβανο (έτσι χαρακτήρισε τους καναπέδες που βγάζουν τα καφέ στα πεζοδρόμια) κι έτσι, όπως παραδέχτηκε, δεν απομένει χώρος για τους πεζούς.

«Πιστεύουμε ότι με τα πρώτα μέτρα θα υπάρχουν διάδρομοι από 1,5 έως 2 μέτρα για τη διέλευση των πεζών», τόνισε με τη σειρά του, ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέας Κουράκης.

Ένα άλλο θέμα που απασχολεί τη δημοτική αρχή είναι η κατάληψη των πεζοδρομίων από τα περίπτερα. «Ο νόμος προβλέπει περίπου 890 περίπτερα και μαγαζιά πώλησης καπνικών υλικών για το δήμο Θεσσαλονίκης. Οι άδειες όμως που δόθηκαν από τη νομαρχία, παρανόμως, είναι 1.486. Ερευνούμε να δούμε ποια περίπτερα είναι σε λειτουργία. Όσα δεν έχουν ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές θα απομακρυνθούν», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων, Χασδάι Καπόν.

Για τελευταίο, πάντως, άφησαν το… καλύτερο. Ο δήμος σκοπεύει να μεταφέρει τον ποδηλατόδρομο της παλιάς παραλίας στο οδόστρωμα! Και μάλιστα από την πλευρά των καφετεριών! Έτσι, ευελπιστεί ότι θα σταματήσει το παρκάρισμα των Ι.Χ. στην παραλιακή.

Βέβαια, αν κάποιος δει τι γίνεται στους άλλους δρόμους που περνά ποδηλατόδρομος (όπως η Καυτανζόγλου και η Δωδεκανήσου) θα διαπιστώσει ότι ΚΑΙ ποδήλατα περνούν ΚΑΙ διπλοπαρκαρισμένα υπάρχουν. Απλά, οι οδηγοί παρκάρουν δίπλα στον ποδηλατόδρομο και κλείνουν μια λωρίδα κυκλοφορίας και… κάτι παραπάνω!