earth1Σειρά εκδηλώσεων έχει προγραμματιστεί για σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, η Εταιρία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού αρχίζει την αλλαγή από τα… γραφεία της! …>>>

 

Αναλυτικά θα γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:

  • Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η σημερινή ημέρα και η διοικούσα επιτροπή του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού τη γιορτάζει με δημιουργικό και συμβολικό τρόπο. Ομορφαίνει με άλλα μέλη της τα γραφεία και τον κήπο του παραρτήματος φυτεύοντας λουλούδια. Αναβαθμίζουν το κτίριο βάφοντας τις εξωτερικές του όψεις και ταυτόχρονα γιορτάζουν το περιβάλλον με υπαίθριο τραπέζι. Όσοι θέλετε να συμμετάσχετε στην εκδήλωση ραντεβού στις 12 μ. στα γραφεία (Επιμενίδου 19, Άνω Πόλη, τηλ. 2310 260283). Το τραπέζι θα γίνει με ό,τι επιθυμεί να φέρει ο καθένας.
  • Ο δήμος Θεσσαλονίκης και τα Εθνικά Πάρκα της Κεντρικής Μακεδονίας γιορτάζουν μαζί την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με στόχο να δώσουν το μήνυμα για την προστασία τόσο του αστικού όσο και του φυσικού περιβάλλοντος. Οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 11.00 στον χώρο δίπλα από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
  • Το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών Νόησις θα παρουσιάζει από τις 11.00 και ανά μία ώρα εκπαιδευτικά προγράμματα με θέμα τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης θα μοιράζονται βιολογικά προϊόντα σε όλους τους επισκέπτες.
  • Στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί το Green Party 2011, ένας νέος οικολογικός θεσμός που δημιουργεί ο δήμος Θεσσαλονίκης.  

από το www.makthes.gr