ariostotelous_plateia_thessaloniki_8Για αρκετή ώρα, οι καταστηματάρχες της πλατείας Αριστοτέλους, άκουγαν το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και τους αντιδημάρχους, να ζητούν από αυτούς ευταξία και σεβασμό των κανονισμών, που, επιτέλους θα ισχύσουν. Ύστερα, ήρθε η σειρά τους… >>>

Αυτό που ζήτησαν οι καταστηματάρχες, ήταν… αστυνόμευση! “Απουσιάζει παντελώς”, είπαν προς το δήμαρχο, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, ένας από αυτούς, διηγήθηκε μια ιστορία που, καθόλου δεν κολακεύει την Θεσσαλονίκη:

“Με επισκέφθηκαν” είπε “αρκετοί τουρίστες, επιβάτες ενός από τα κρουαζιερόπλοια που ‘έδεσαν’ στη Θεσσαλονίκη, πριν από μερικές ημέρες. Δεν πρόλαβε να καθίσει στο κατάστημά μου μια γυναίκα και, μέσα σε δευτερόλεπτα, ένα κλεφρτόνι της είχε πάρει το κινητό. Μέσα σε δύο μήνες είχαμε τέσσερα παρόμοια περιστατικά, με άλλους πελάτες”, κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζήτησε να γίνει η πλατεία Αριστοτέλους “πλατεία πρότυπο”, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και Αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέας Κουράκης ανακοίνωσε πως “μέχρι τα τέλη Ιουνίου θα έχουν οριοθετηθεί επί του εδάφους οι χώροι που θα διατεθούν για τα τραπεζοκαθίσματα στην πλατεία Αριστοτέλους”, ενώ ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Οικονομικών Πόρων, Χασδάι Καπόν, προειδοποίησε ότι “όταν το σχέδιο ολοκληρωθεί και τεθούν οι κανόνες, δεν θα διστάσουμε να επιβάλουμε πρόστιμα όπου απαιτείται, όπως και να επανεξετάσουμε όσες περιπτώσεις κακώς επιβλήθηκαν πρόστιμα”.