Σε αποδοκιμασίες κατά της σύνθεσης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης ξέσπασαν οι συγγενείς νεαρού που σκοτώθηκε, ενώ εργαζόταν σε λούνα παρκ της Θεσσαλονίκης, μετά την καταδίκη του αφεντικού του, επειδή θεώρησαν την ποινή ιδιαίτερα μικρή. >>>

 

Ο 27χρονος Αρμένιος που κατηγορούνταν για τον θανάσιμο τραυματισμό νεαρού υπαλλήλου σε λούνα παρκ της Θεσσαλονίκης, το Δεκέμβριο του 2003, καταδικάστηκε, ερήμην, σε κάθειρξη 10 ετών -όσο και στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, για πρόκληση θανατηφόρας σωματικής βλάβης. Οι συγγενείς του υπαλλήλου, όμως, θεώρησαν μικρή την ποινή αυτή.

Το τι θα επακολουθούσε φάνηκε και κατά τη διάρκεια της δίκης: Η μητέρα του θύματος, επιχείρησε -χωρίς να τα καταφέρει- να αρπάξει το υπηρεσιακό πιστόλι αστυνομικού που ήταν επιφορτισμένος με τα μέτρα τάξης στη δικαστική αίθουσα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο κατηγορούμενος, γνώστης πολεμικών τεχνών, είχε λογομαχήσει με τον 26χρονο υπάλληλο του λούνα παρκ. Πάνω στον καβγά του κατάφερε ένα χτύπημα καράτε, στο κάτω μέρος του σαγονιού. Το θύμα έχασε την ισορροπία του και πέφτοντας στο έδαφος υπέστη βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από τις οποίες επήλθε ο θάνατός του.

Ο κατηγορούμενος δεν παρέστη στο δικαστήριο -αφού σε πρώτο βαθμό το δικαστήριο έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση- και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο εντολέας του απλά έσπρωξε τον υπάλληλο. Δεν έπεισε όμως το δικαστήριο.