ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΥΑΘΔυο ενδιαφέρουσες προτάσεις κατατέθηκαν, στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, από δυο δημοτικούς συμβούλιους δυο διαφορετικών δημοτικών παρατάξεων: Από τον …>>>

Βασίλη Γάκη της “Ομάδας Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη” και από τον Χρήστο Μάτη, επικεφαλής της παράταξης “Ενεργεοί Πολίτες Οικολογία στην Πράξη”. >>>

Επιστολή στους δημάρχους που υδροδοτούνται από την ΕΥΑΘ απέστειλε χθες, Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011 ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της παράταξης «Ενεργοί Πολίτες – Οικολογία στην Πράξη» Χρήστος Μάτης σχετικά με την πρόταση που κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο να πάρουν την ΕΥΑΘ στα χέρια τους, οι χρήστες των υπηρεσιών της.

Ο κ. Μάτης στην επιστολή του στους δημάρχους αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής :

«Μπορούμε να πάρουμε εμείς την υπόθεση της διαχείρισης των υδάτινων πόρων στα χέρια μας. Μπορούν οι δήμαρχοι των περιοχών στις οποίες λειτουργεί η ΕΥΑΘ, να ξεκινήσουν αυτή τη μεγάλη υπόθεση της αγοράς της εταιρείας και της μετατροπής της σε μη κερδοσκοπικό οργανισμό με μετόχους τους αποδέκτες των υπηρεσιών, σε μια εταιρεία που θα προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους χρήστες και μετόχους της, με ισοσκελισμένο προϋπολογισμό.»

Η πρόταση Γάκη

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσαλονίκη” και πρώην αντιδήμαρχος, Βασ. Γάκης, κατέθεσε την πρότασή του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας –που διακόπηκε και θα συνεχιστεί σήμερα: “Η ύδρευση της Νέας Υόρκης ανήκει σε ιδιώτες, κύριοι”, είπε παρουσία του γενικού διευθυντή και προέδρου της ΕΥΑΘ Α.Ε., κ. Παπαδάκη. Και συνέχισε:

“Η ύδρευση της Νέας Υόρκης ανήκει σε εκατομμύρια ιδιώτες που είναι οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης! Αυτοί έχουν από μία μετοχή της εταιρίας. Αυτοί είναι οι μέτοχοί της. Οι ίδιοι οι κάτοικοι”! Και πρότεινε να γίνει το ίδιο και με την ΕΥΑΘ Α.Ε.