peraia_keraies_01 

Χρόνια τώρα η ανέγερση κτιρίων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην περιοχή “Κεραίες” της Περαίας, “σκοντάφτει” –εκτός των άλλων, και- στον οικισμό των ρομά που υπάρχει στην περιοχή. Φαίνεται πως ήρθε η ώρα να βρεθεί λύση. >>>

 

Ο χώρος έχει παραχωρηθεί πριν, περίπου, επτά χρόνια, με απόφαση της προηγούμενης διοίκησης, στο ΠΑΜΑΚ. Πρόκειται για χώρο 100 στρεμμάτων που προορίζεται για το κάμπους του πανεπιστημίου. Δεν έγινε, όμως, το παραμικρό, αφού στο χώρο βρίσκονταν ο καταυλισμός των ρομά εδώ και 15 χρόνια!

«Θα πρέπει να βρεθεί ένας χώρος από την Πολιτεία γιατί δεν μπορεί αυτοί οι άνθρωποι να γίνονται μπαλάκι στους δημάρχους και τους περιφερειάρχες. Εναλλακτικά θα μπορούσαν οι Ρομά να λάβουν δάνεια με ευνοϊκούς όρους ώστε να αγοράσουν μικρές κατοικίες που υπάρχουν στην περιοχή του Δήμου, σε χαμηλές τιμές», δηλώνει ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Δ. Αλεξανδρής.

Με γραπτή της δήλωση, η παράταξη «Οικολογία Αλληλεγγύη» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, της οποίας ηγείται ο ευρωβουλευτής, Μιχάλης Τρεμόπουλος, υποστηρίζει ότι έχει δοθεί διορία στους Ρομά να εγκαταλείψουν την περιοχή. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος διευκρινίζει ότι, από την επικοινωνία που είχε με εκπροσώπους των Ρομά και με την Περιφέρεια, προκύπτει πως τους υποδείχτηκαν χώροι που ανήκουν στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, όπου θα μπορούσαν να εγκατασταθούν μετά από συνεννόηση μαζί της. προσθέτει ο κ. Αλεξανδρής.

Στην ανακοίνωση της «Οικολογίας Αλληλεγγύης» υπογραμμίζεται πως η Περιφέρεια αδυνατεί να δώσει λύση και η παράταξη ζητά μεγαλύτερη ευαισθησία και μέριμνα της τοπικής και της κεντρικής εξουσίας για την τύχη των κατοίκων του καταυλισμού.