green_parti_sinentefxi_zervas_20110516_01Ένα… πάρτυ, το 1ο Green Party διοργανώνει η αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων του  Δήμου Θεσσαλονίκης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. >>>

 

Το Green Party 2011, αποτελεί μια προσπάθεια βελτίωσης του οικολογικού προφίλ της Θεσσαλονίκης μέσα από δράσεις των πολιτών. Έχει στόχο να  ευαισθητοποιήσει και να ενισχύσει την οικολογική συνείδηση μικρών και μεγάλων, με κεντρικό μήνυμα «Ζω οικολογικά, καθημερινά!».

Το πρόγραμμα του 1ου  GREEN PARTY της Θεσσαλονίκης παρουσιάστηκε σε ειδική συνέντευξη Τύπου που δόθηκε από τον αντιδήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα σήμερα (Δευτέρα) 16 Μαΐου, στις 12.00, στην αίθουσα συσκέψεων του Δημαρχείου( Βασ. Γεωργίου 1, 3ος όροφος).

Ήδη “τρέχει” διαγωνισμός για την καλύτερη πράσινη δράση (διαχείριση και εξοικονόμηση ενέργειας, ανακύκλωση και διαχείριση οικιακών απορριμμάτων, ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών, φυτοτεχνικές παρεμβάσεις σε κήπους, μπαλκόνια και δώματα κατοικιών, χρησιμοποίηση όμβριων και ανακυκλωμένων υδάτων κ.ά.) στο αστικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης. Ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 2 Ιουνίου μέσω αποστολής οπτικού υλικού στην ιστοσελίδα www.greenparty2011.gr.

Η διαδικτυακή ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί το πρωί της Κυριακής 5 Ιουνίου. Την ημέρα εκείνη στις 19.00, σε ειδική εκδήλωση στην παραλία (περιοχή Λευκού Πύργου), θα βραβευθούν οι πιο ενδιαφέρουσες δράσεις από το Δήμαρχο Γ. Μπουτάρη και την επιτροπή προσωπικοτήτων που θα συγκροτήσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.  Στους πολίτες θα δοθούν οικολογικά δώρα. Σε παράλληλη εκδήλωση, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να ενημερώνονται για τα ποσοστά της ενεργειακής κατανάλωσης στα σπίτια τους.