Ο Φιλικός Διακανονισμός θα λειτουργήσει και στην περίπτωση τροχαίων ατυχημάτων με εμπλεκόμενο όχημα ασφαλισμένο στην ασφαλιστική εταιρία ΕΥΡΩΣΤΑΡ EAEAZ, όπως ανακοίνωσε η Διαχειριστική Επιτροπή της Συμφωνίας του Άμεσου Διακανονισμού Ζημιών από τροχαίο ατύχημα.



Συγκεκριμένα, μετά την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της ασφαλιστικής εταιρίας ΕΥΡΩΣΤΑΡ EAEAZ με απόφαση της Τραπέζης της Ελλάδος- Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων, η Διαχειριστική Επιτροπή της Συμφωνίας του Φιλικού Διακανονισμού ανακοίνωσε ότι στην περίπτωση που ο υπαίτιος οδηγός είναι ασφαλισμένος για την αστική ευθύνη του οχήματός του στην ασφαλιστική εταιρία ΕΥΡΩΣΤΑΡ EAEAZ και εφόσον ευθύνεται για ατύχημα που έγινε μέχρι και 30 ημέρες μετά την ημερομηνία ανάκλησης της άδειας λειτουργίας της εταιρίας ΕΥΡΩΣΤΑΡ EAEAZ, τότε για το διακανονισμό αυτής της ζημιάς ο ανυπαίτιος οδηγός μπορεί να απευθύνεται στη δική του ασφαλιστική εταιρία.
Tην άδεια λειτουργίας της ασφαλιστικής εταιρείας Eurostar ανακάλεσε η Τράπεζα της Ελλάδος.
Η εταιρεία, επικεντρώνεται στον κλάδο αστικής ευθύνης αυτοκινήτων και παρόλο που κατέχει περιορισμένο μερίδιο αγοράς, μόλις 1,07%, ο «στόλος» της απαρτίζεται από 95.800 ασφαλισμένα αυτοκίνητα.
Το κλείσιμο της
Eurostar γίνεται διότι η εταιρεία δεν κάλυψε κεφαλαιακές απαιτήσεις ύψους εννέα έως 10 εκατ. ευρώ που ζητήθηκαν από την Τράπεζα.