Πολυγραφότατοι αποδεικνύονται οι υπάλληλοι της ΕΥΑΘ! Όχι ένα, ούτε δύο, αλλά τρία(!) blog χρησιμοποιούνται για την προβολή των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Όμως, μόνον ένα από αυτά φαίνεται να έχει σχέση με τους εργαζόμενους, όπως μας (δια)μηνύει. >>>

 

Οι διαχειριστές του ενός από αυτά, του http://seeyath.blogspot.com/, διαμαρτυρήθηκαν ευγενικά όταν, πριν δύο μέρες, γράψαμε πως ένα άλλο Blog, που επίσης, κάποτε, φιγουράριζε ως blog υπαλλήλων, κατέβασε αναρτήσεις και την περίφημη φωτογραφία του Γ. Παπανδρέου, με το μπλουζάκι που έφερε σύνθημα κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ. Αποδεικνυόταν, άλλωστε, από τις φωτογραφίες που αναρτήσαμε. Στο σχόλιο που ζητούσε διόρθωση, δεν υπήρχε κάποιο link.

Κάναμε την έρευνά μας στο Διαδίκτυο και πέσαμε πάνω σε ένα ενεργό Blog, το http://sypeyath.blogspot.com/. Διαβάσαμε τις αναρτήσεις του, είδαμε τη συχνότητά τους και γράψαμε κάτι γι αυτό, εδώ.

Ελάτε, όμως, που η… πολυφωνία του Διαδικτύου κρύβει παγίδες! Εκεί που νομίζαμε πως είχαμε αποδώσει τα του καίσαρος τω καίσαρι, ήρθε νέο –απειλητικό αυτήν τη φορά- μήνυμα.

Ξανακάναμε έρευνα. Αυτήν τη φορά, το σχόλιο είχε Link και πέσαμε σε ένα… άλλο blog των υπαλλήλων της ΕΥΑΘ Α.Ε. Το συγκεκριμένο Blog έχει μικρότερη συχνότητα αναρτήσεων (περίπου μία το μήνα), όμως κι αυτή είναι δυναμική και τάσσεται κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ Α.Ε.. Δείτε τις αναρτήσεις με κλικ εδώ.

Οφείλουμε μια νέα ανάρτηση. Ελπίζουμε, πάντως, να μην υπάρχει και… τέταρτο Ιστολόγιο, ή κάποιο site, γιατί τότε, λυπόμαστε, αλλά δεν θα ξαναγράψουμε κάτι.

Δημοσιεύουμε το παρόν, όχι επειδή μας “φόβισε” το σχόλιο(μας απειλήσατε ως εξής: “Αντ'αυτού προωθείται από το blog σας νεοσύστατο blog που καμία σχέση δεν έχει με το σωματείο μας και την μακρά μαχητική ακομμάτιστη ιστορία του. Η ενέργειά σας αυτή μόνο ύποπτη μπορεί να θεωρηθεί. Αν δεν προχωρήσετε άμεσα στην αποκατάσταση της αλήθεια είμαστε υποχρεωμένοι να την αποκαταστήσουμε εμείς κάνοντας χρήση κάθε νόμιμου δικαιώματός μας”). Το δημοσιεύουμε επειδή έτσι είναι δεοντολογικά σωστό. Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνουμε τι “ύποπτο” έχει το να γράψουμε κάτι για ένα άλλο ιστολόγιο, όταν, όσον αφορά τον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΥΑΘ Α.Ε. έχουμε δημοσιεύσει πολλά στα πέντε χρόνια ύπαρξής μας (με τελευταίο αυτό εδώ). Όσο για το πιο blog εκφράζει το σωματείο Εργαζομένων, θα μπορούσατε να μας το κάνετε γνωστό με ένα e-mail στη διεύθυνση του ηλεκτρονικού μας ταχυδρομείου, που βρίσκεται σε εμφανές σημείο στο site μας, πάνω δεξιά, ώστε από μόνοι μας να κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες.

Θα σας παρακαλούσαμε, μάλιστα, για να είμαστε, πλέον, σίγουροι ότι αντιπροσωπεύετε πράγματι τους υπαλλήλους της ΕΥΑΘ και του σωματείου σας, να μας στείλετε ένα email, με τη σφραγίδα του σωματείου, που να βεβαιώνει κάτι τέτοιο.

Εκ των προτέρων, σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία.