Δύο μήνες τώρα, περίμενε, 67χρονος επιχειρηματίας από τη Θεσσαλονίκη, να παραλάβει τις χρυσές λίρες που του είχαν τάξει οι δυο “προμηθευτές”. Αλλά ο θησαυρός αποδείχτηκε… άνθρακες. >>>

 

Ο 43χρονος κι ο συνεργός του, κατάφεραν να πείσουν τον 67χρονο να τους δώσει, συνολικά, σε δόσεις, 320.200 ευρώ. Σε κάποια στιγμή, όμως, ο… ανησυχών για το μέλλον του κομποδέματός του, ηλικιωμένος, που είχε αποφασίσει, για να γλιτώσει τα παρεπόμενα της οικονομικής κρίσης, να μετατρέψει τα ευρώ σε χρυσές λίρες, αντιλήφθηκε, ότι τα χρυσά νομίσματα ήταν κίβδηλα.

Πήγε στην αστυνομία και είπε το τι συνέβαινε. Σε συνεργασία με τους αστυνομικούς, ο 67χρονος έκλεισε νέο ραντεβού με τον 43χρονο… προμηθευτή, για να αγοράσει –υποτίθεται- κι άλλες λίρες. Έτσι, όταν χθες το πρωί ο 43χρονος εμφανίστηκε και πάλι σε προσυμφωνημένο ραντεβού, έχοντας ως σκοπό να πουλήσει πλαστές λίρες στον 67χρονο, αντί 40.000 ευρώ, με το που πήρε τα χρήματα (τα οποία ήταν προσημειωμένα) συνελήφθη.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα περίστροφο και ένα πιστόλι κρότου. Σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για «Απάτη» και για παράβαση του νόμου «Περί όπλων» .