Την αντίθεση του στο ενδεχόμενο δέσμευσης των τραπεζικών καταθέσεων της Εκκλησίας, εξέφρασε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος. Κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε το μεσημέρι με τον υπουργό …>>>

Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέα Λοβέρδο, ο κ. Άνθιμος κάλεσε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην υλοποίηση της πρότασης του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Προβόπουλου.

“Η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης φορολογήθηκε πέρσι με 800.000 ευρώ και κατέβαλε αυτό το ποσόν στο δημόσιο”, είπε προς επίρρωσιν της θέσης του, ο Παναγιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης. Όσον αφορά γενικά το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας, παρέπεμψε στις συζητήσεις μεταξύ του πρωθυπουργού και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμου.

Ο κ. Λοβέρδος αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση για το θέμα και αρκέστηκε σε μια αναφορά για την συνεργασία εκκλησίας- κράτους σε θέματα πρόνοιας. "Υπάρχει ανάγκη συνεργασίας, με κοινή συνισταμένη θέματα πρόνοιας" τόνισε.

Απο την πλευρά του, ο κ. Άνθιμος χαρακτήρισε τον υπουργό "άνθρωπο της δουλειάς" και δήλωσε την ικανοποίησή του για το γεγονός οτι τον επισκέφτηκε, παρά τις αυξημένες υποχρεώσεις του.

Το πρωί, ο κ. Λοβέρδος είχε συνάντηση με φορείς των ΑΜΕΑ στο λιμάνι. Μεταξύ άλλων, ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε την πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για συγχώνευση των φορέων των ΑΜΕΑ και την συγκέντρωση όλων των αρμοδιοτήτων σε ένα υπουργείο.