kalpi_psifoforia_10Η ΠΑΣΚΕ, με 18 έδρες, είναι η νικήτρια στις εκλογές που έγιναν, απόψε, για το νέο 50μελές συμβούλιο της ΕΔΟΘ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ, στη Θεσσαλονίκη. Η ΔΑΚΕ έχασε μεγάλο μέρος της δύναμής της.

Με την ψηφοφορία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 7ου εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου ΕΔΟΘ / ΝΤ ΑΔΕΔΥ.

Οι κάλπες έκλεισαν στις πέντε το απόγευμα, αφού ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για το νέο πενηνταμελές γενικό συμβούλιο. Οι έδρες κατανέμονται, αναλυτικά, στις παρατάξεις, ως εξής :
ΠΑΣΚΕ : 18 (200 ψήφοι), ΔΑΚΕ : 10 (110 ψήφοι), "Ταξική Δημοσιοϋπαλληλική Συνεργασία" (ΠΑΜΕ) : 9 (100 ψήφοι), "Αγωνιστική Συνεργασία" (ΣΥΡΙΖΑ): 6 (69 ψήφοι), «Ενωτική Εργατική Παρέμβαση» : 5 (52 ψήφοι), «Απέναντι» : 2 (17 ψήφοι). Η «Ταξική Πορεία-Αγωνιστικές Κινήσεις» πήρε 9 ψήφους και καμία έδρα[Στο προηγούμενο γενικό συμβούλιο της ΕΔΟΘ, η ΠΑΣΚΕ είχε τον ίδιο αριθμό εδρών (18), η ΔΑΚΕ (15), η ΤΑ.ΔΗ.ΣΥ (7), η "Αγωνιστική Συνεργασία " (7), η "Ενωτική Εργατική Παρέμβαση" (3) έδρες].
Το σώμα των αντιπροσώπων του 7ου συνεδρίου ήταν μικρότερο, κατά περίπου ογδόντα μέλη , από εκείνο του προηγούμενου συνεδρίου.
Το πενηνταμελές συμβούλιο θα συγκληθεί σε σώμα την μεθεπόμενη εβδομάδα για να εκλέξει την ενδεκαμελή εκτελεστική επιτροπή και το προεδρείο.