BIBLIA-BURINIΔε λέει να μπει η Άνοιξη στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα, όμως, δόθηκε η εξήγηση: Εντός των επόμενων ημερών θα ανοίξει τις πύλες του το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου!

 

Πριν από λίγο, πήραμε την εξής πρόσκληση: “Ο Πρόεδρος Χαράλαμπος Μπαρμπουνάκης και τα Διοικητικά Συμβούλια του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και του Κέντρου Πολιτισμού και Βιβλίου  Νοτιοανατολικής Ευρώπης σας προσκαλούν σε ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ για την αναγγελία έναρξης του 30ου ΕΠΕΤΕΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ  ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ”.

Η συνέντευξη τύπου θα δοθεί την  Πέμπτη  19   Μαΐου  2011, ώρα  13:00 το μεσημέρι στο ΟΛΥΜΠΙΟΝ (Πλατεία Αριστοτέλους, 5ος όρ.), αίθουσα «Παύλος Ζάννας».

Το 30ο Φεστιβάλ Βιβλίου, πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ΚΑ΄ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΜΑΪΟΥ,  από το Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Να θυμίσουμε ότι, κάθε χρόνο, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ το Θερμαϊκό θα πλήξει τουλάχιστον ένα μπουρίνι, το οποίο, ενίοτε, έχει καταστροφικές συνέπειες στα περίπτερα των εκθετών που στήνονται στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, με το χιούμορ που τον διακρίνει, πριν κάποια χρόνια, αντί άλλου αναμνηστικού είχε μοιράσει στους δημοσιογράφους που καλύπτουν το φεστιβάλ, από μία… ομπρέλα!