plateia_navarinou_thessaloniki_01Φαίνεται πως στη γενική συνέλευση των κατοίκων της περιοχής Ναυαρίνου οι… τάσεις που αναπτύχθηκαν και εκφράστηκαν ήταν πολύ διαφορετικές. Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από το λιτό σχόλιο που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του στο Facebook, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ενεργοί Πολίτες-Οικολογία στην Πράξη_, δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, Χρ. Μάτης.

 

“Η γενική συνέλευση των κατοίκων της πλατείας Ναυαρίνου του πρώτου διαμερίσματος του Δήμου Θεσσαλονίκης επιβεβαίωσε ότι η άμεση δημοκρατία είναι ένα πολύ ενδιαφέρον εγχείρημα αλλά και ότι ο διάλογος δεν μπορεί να καλύψει ότι λύσεις ευχάριστες για όλους δεν θα υπάρξουν ποτέ...”, σχολίασε επί λέξει ο κ. Μάτης.

Μάλιστα, σε διάλογο που ανέπτυξε μέσω Facebook, σε παρατηρήσεις πολιτών, επισημαίνει: “Ορισμένες καταστάσεις την πλατεία, θέλουν πολιτική βούληση και διάθεση για σύγκρουση. Αυτό δεν μπορεί να το υποκαταστήσει ο διάλογος, όσο καινοτόμο και αν είναι το εγχείρημα”.

Παραδέχεται πως “είχε μεγάλη συμμετοχή αλλά αντιφατικά μηνύματα. Οι άνθρωποι που ήλθαν εκεί, περίμεναν απαντήσεις. Και άκουσαν να τους λένε "θέλουμε να σας ακούσουμε" και " "ασφαλώς και τα ξέρουμε αυτά τα προβλήματα". Νομίζω ότι περίμεναν κάτι πιο συγκεκριμένο κυρίως στα ζητήματα ασφάλειας. Δεν δόθηκε και δεν ξέρω αν μπορούσε να δοθεί. Άρα ενδεχομένως σε κάποιους να προκάλεσε απογοήτευση η οποία να επηρεάσει και το ενδιαφέρον για τέτοιες διαδικασίες”.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι από τις πιο “δύσκολες” της Θεσσαλονίκης, αφού οι μόνιμοι κάτοικοι έχουν διαφορετικό κοινωνικό υπόβαθρο, ενώ πάρα πολλοί είναι οι… διερχόμενοι (και δεν εννοούμε τους πολίτες που κάνουν βόλτα στον πεζόδρομο, ή τα ψώνια τους στα καταστήματα της περιοχής). Άρα και τα προβλήματα είναι πολυποίκιλα…