limani_apobathra_01Η σύνδεση της Θεσσαλονίκης, με φέρι μπόουτ, από τη Σμύρνη, μελετάται από τις αρμόδιες αρχές. Αυτό είπε, πριν από λίγο, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης. >>>

Η συνεδρίαση είχε για θέμα το μέλλον του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Μπουτάρης αποκάλυψε ότι, συζητά με τη διοίκηση του ΟΛΘ, για συνεργασία στο Ναυτικό Μουσείο, για την εγκατάσταση στο χώρο του λιμανιού της Παραευξείνιας Τράπεζας, της χορήγησης χώρου για τη δημιουργία πάρκινγκ ώστε να ελευθερωθεί η πλατεία Ελευθερίας, καθώς και για τη δημιουργία παιδικού σταθμού.

Εκεί, όμως, που έδωσε μεγαλύτερο βάρος, ήταν στο άνοιγμα της Α Προβλήτας στην πόλη και τον κόσμο της. “Δεν είναι δυνατόν να μπαίνεις για να πιεις το ποτό σου, ή να κάνεις μια βόλτα και να σε σταματάει ο Λιμενικός και να σε ρωτά πού πας”, είπε εξιστορώντας τη δική του εμπειρία, όταν χρειάστηκε να μεταβεί στον Α Προβλήτα για μία φωτογράφιση.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΤΕΕ / ΤΚΜ, Τάσος Κονακλίδης, ζήτησε να μάθει τι θα γίνει με το θέμα του δικαστικού μεγάρου στο χώρο του ΟΛΘ, καθώς επίσης και τι θα γίνει με τον διαγωνισμό για τον ΣΕΜΠΟ, με το απαρχαιωμένο σιδηροδρομικό δίκτυο και τη σύνδεση με τη Νοτιοανατολική Ευρώπη κι εξέφρασε την απορία του για το ότι το Τεχνικό Επιμελητήριο δεν μετέχει στην επιτροπή ανάπτυξης του Λιμανιού.

Εικοσιτετράωρη λειτουργία του ΟΛΘ Α.Ε. και των υπηρεσιών του ζήτησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκτελωνιστών Θεσσαλονίκης, Κ. Καρούλης. Υπογράμμισε, ακόμη, ότι καθώς μεγάλο μέρος του είναι χαρακτηρισμένο ως Πολεμικός Λιμήν, “απαγορεύεται να δέσει ακόμη και… βαρκούλα, σε μήκος 5 χιλιομέτρων”.

Να μην κατεδαφιστούν κτίρια που δείχνουν την ιστορικότητα του λιμανιού ζήτησε, εκ μέρους κινήσεων πολιτών της Θεσσαλονίκης, η κ. Βίβιαν Μεταλληνού. Πρόσθεσε πως δεν ακούστηκε κάτι για ανάπλαση του κτιρίου του Τελωνείου. Μετέφερε την πρόταση του Συλλόγου Φίλων του Σιδηροδρόμου με την επανενεργοποίηση των υφιστάμενων σιδηροτροχιών.

“Αυτήν τη στιγμή το λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι νεκρό. Εμείς, οι οδηγοί, είχαμε ενημερώσει για το τι θα γινόταν. Σήμερα το λιμάνι άρχισε να ερημώνει, οι μικροί μαγαζάτορες που υπήρχαν δίπλα έκλεισαν. Το λιμάνι δουλεύει μόνον με ένα μετάλλευμα που δεν ξέρουμε τι είναι –μας λένε ότι είναι επικίνδυνο για την υγεία μας. Εμείς θέλουμε να ξέρουμε: Θα ιδιωτικοποιήσετε το λιμάνι ή όχι; Αν κάνετε κάτι τέτοιο, θα είναι έγκλημα”, είπε ο Μιχ. Παπαδόπουλος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνδικάτων Ελλήνων Μεταφορέων (ΠΟΣΕΜ).

Παρόμοια και η τοποθέτηση του προέδρου του ΕΚΘ Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη: “Ο ιδιώτης δεν μπορεί να κάνει τίποτα παραπάνω, αν το κράτος έχει ένα καλό μάνατζμεντ”, είπε χαρακτηριστικά.

“Κάντε γρήγορα κ. Αγγελούδη” πρότεινε ο επικεφαλής της παράταξης “Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη”, Κ. Γκιουλέκας. Έφερε ως παράδειγμα το τι έγινε με το λιμάνι του Δυρραχείου, που αναπτύχθηκε γρήγορα και “πήρε δουλειές” από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. “Το λιμάνι αποτελεί μοναδική ευκαιρία για την ανάκαμψη της οικονομίας και της πόλης και της πατρίδας μας”, είπε.

Ο κ. Γκιουλέκας επεσήμανε ότι “ξεκαθαρίζει η κατάσταση για το τι πρόκειται να γίνει” και ρώτησε “τι γίνεται με το κτίριο του Τελωνείου”, καταθέτοντας πρόταση να δημιουργηθεί εκεί μουσείο της πόλης της Θεσσαλονίκης. “Δυστυχώς η Θεσσαλονίκη δεν έχει ένα μουσείο για την ιστορία της”, επεσήμανε.

Ρώτησε, ακόμη, τι γίνεται με τον Οργανισμό Διαχείρισης του Θερμαϊκού, ποιες οι ενέργειες συνεργασίας με τον ΟΣΕ και την ΤΡΕΝΟΣΕ και ζήτησε να μεταβληθεί το λιμάνι σε διεθνές διαμετακομιστικό κέντρο.

Ο επικεφαλής της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση”, Σωτ. Ζαργιανόπουλος, υπογράμμισε ότι “δεν ακούστηκε γρι, πως μεθαύριο το λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα ΄ναι περίπου όπως το λιμάνι του Πειραιά. Δηλαδή δε θα μπαίνει Έλληνας μέσα. Κράτος εν κράτει”…

Θύμισε ότι, ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης “το 2006, όταν τα ΜΑΤ χτυπούσαν τα κάγκελα του λιμανιού ήταν δίπλα μας. Σήμερα”, αναρωτήθηκε;

Όσον αφορά το θέμα των τουριστών που ήρθαν στη Θεσσαλονίκη με τις κρουαζιέρες, υπογράμμισε πως “κανείς δεν επισκέφθηκε μικρομάγαζα”, αλλά κατευθύνθηκαν σε εμπορικό κέντρο, ενώ αρκετοί προτίμησαν να μείνουν στο πλοίο.

Για νυν υπουργούς που “κρέμονταν από την πύλη του λιμανιού και μάχονταν” με τα ΜΑΤ “και τώρα έχουν γίνει ειδωλολάτρες της αγοράς”, μίλησε ο Τρ. Μηταφίδης, επικεφαλής της παράταξης “Θεσσαλονίκη – Ανοικτή Πόλη”.

“Μακάρι η κυβέρνηση να ακολουθούσε την δική σας αναπτυξιακή πολιτική” είπε ο επικεφαλής της παράταξης “Εξουσία Πολιτών”, Μάκης Στεργίου, αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΟΛΘ, Στ. Αγγελούδη.

Ο επικεφαλής της παράταξης “Ενεργοί Πολίτες – Οικολογία στην Πράξη”, Χρ. Μάτης, επεσήμανε ότι ο “πολύ καλός μάνατζερ” Στ. Αγγελούδης “εξαφάνισε τα αυτοκίνητα από τους χώρους του λιμανιού”. Και πρόσθεσε: “Αν μπορούσαμε να εξαφανίσουμε κι εμείς τα αυτοκίνητα από κάποιους δρόμους, θα ήμασταν πετυχημένη δημοτική αρχή”, είπε.

Αναρωτήθηκε, επίσης, για ποιο λόγο να έρθουν εμπορεύματα στην πόλη για να μετακινηθούν από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. “Τι είναι αυτό που θα υποχρεώσει τους άλλους να έρθουν να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες μας, αν δεν είναι επιθυμητοί”, είπε, αναφερόμενος στα Σκόπια και την Αλβανία. Ζήτησε, δε, από το δήμαρχο, ανοίγματα στις γειτονικές χώρες, “για να δουλέψει καλύτερα κι αυτό το λιμάνι”.

Όσον αφορά τους τουρίστες, αναρωτήθηκε “πού θα τους πάμε μετά, αν έρθουν στο λιμάνι”. Υπογράμμισε το κακό κυκλοφοριακό και το ότι δεν υπάρχει κάτι από την ιστορική μνήμη της πόλης, για να κατευθυνθούν.

Στη δευτερολογία του, ο κ. Μπουτάρης μίλησε για το θέμα του μουσείου ιστορίας της Θεσσαλονίκης. Απάντησε στον κ. Γκιουλέκα ότι “έχει αρχίσει συζήτηση μέσα στην ομάδα” και πως “πολύ πιθανό μέσα στο 2012 να καταθέσουμε την πρόταση”.