xinidis xrisoxoidis papageorgiou 2010 007[2][3]Την πρώτη της επένδυση υποδέχτηκε, σήμερα, η Επιχειρησιακή Μονάδα Ανάπτυξης, την οποία δημιούργησε το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, στη Θεσσαλονίκη.

Η πρώτη πρόταση αφορούσε την δημιουργία αλευροβιομηχανίας στην Πτολεμαϊδα.

«Για πρώτη φορά η Θεσσαλονίκη υποδέχεται τους επενδυτές της Βόρειας Ελλάδας. Πρόκειται για ένα βήμα προς την ουσιαστική αποκέντρωση. Όχι αποκέντρωση στα χαρτιά, αλλά εκεί που κρίνονται τα ζητήματα, εκεί που σταματά η ταλαιπωρία του επενδυτικού κοινού», δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Σωκράτης Ξυνίδης, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι με δημοσιογράφους στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Επενδυτών της Επιχειρησιακής Μονάδας Ανάπτυξης στη Θεσσαλονίκη.

Η 1η πρόταση στο πλαίσιο του Νέου Επενδυτικού Νόμου κατατέθηκε στην ΕΜΑ, στη Θεσσαλονίκη, ανέφερε ο κ. Ξυνίδης, ενώ υπογράμμισε ότι «Η έναρξη λειτουργίας της ΕΜΑ θα ταυτιστεί με την έναρξη του Νέου Επενδυτικού Νόμου, που θα δώσει το έναυσμα για την επανεκκίνηση της οικονομίας, κάτι που έχει ανάγκη τόσο πολύ ο τόπος μας.»


από το www.difernews.gr