drugs_1Αύξηση της προσέλευσης χρηστών από την περιοχή της πλατείας Ναυαρίνου στα κέντρα ενημέρωσης του ΚΕΘΕΑ καθώς και αύξηση όσων εντάσσονται σε θεραπευτικά προγράμματα καταγράφηκε το …>>>

τελευταίο διάστημα, έπειτα από τις δράσεις προσέγγισης χρηστών εξαρτησιογόνων ουσιών που διοργάνωσε η Α΄ Δημοτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ και τα Κέντρα Πρόληψης και Ενημέρωσης για τις Εξαρτησιογόνες Ουσίες «Σείριος» του Δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά και με την υποστήριξη εθελοντών.

Η προσπάθεια βρήκε μεγάλη αποδοχή από τους περίοικους και τους περαστικούς της περιοχής της πλατείας Ναυαρίνου, ενώ ανέδειξε τα πολύπλευρα προβλήματά της. Από την Α΄ Δημοτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης σχεδιάζονται περαιτέρω παρεμβάσεις για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Υπενθυμίζεται πως η όλη δράση εντάσσεται στην προσπάθεια να ενημερωθούν οι κάτοικοι του κέντρου για το ψυχοκοινωνικό ζήτημα της εξάρτησης, αλλά και να αντιμετωπισθούν τα προβλήματά τους που προκύπτουν από τη συνύπαρξή τους με τους χρήστες ουσιών.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, η Α΄ Δημοτική Κοινότητα από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο προβαίνει σε ενημερωτικές εκδηλώσεις, ενώ επιπλέον έστησε ένα «στέκι» κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της πλατείας Ναυαρίνου με στόχο την ενημέρωση κατοίκων και περαστικών για την ενδεδειγμένη στάση έναντι των χρηστών, αλλά και την προσέγγιση των ίδιων των χρηστών, προκειμένου να ενημερωθούν για τις προσφερόμενες δυνατότητες απεξάρτησης και για τις στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής που πρέπει να τηρούν για την ασφάλεια της υγείας τους.

Στην προσπάθεια δραστηριοποιείται το θεραπευτικό προσωπικό του ΚΕΘΕΑ, μέλη της Θεραπευτικής Κοινότητας ΙΘΑΚΗ, πρώην χρήστες, εθελοντές από τους Συλλόγους Γονέων αλλά και εθελοντές από τις Ομάδες Πρόληψης του «Σείριος».