Για σήμερα Δευτέρα 23 Μαίου 2011, έχουν προγραμματιστεί να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:


* Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σπύρος Κουβέλης, για να συμμετάσχει σε υπουργική συνάντηση της Πρωτοβουλίας Αδριατικής και Ιονίου και σε συνάντηση των υπουργών Αναπτυξιακής Συνεργασίας της ΕΕ. Επιπλέον, ο κ. Κουβέλης θα έχει συναντήσεις με την ευρωπαία επίτροπο, Κ. Georgieva, αρμόδια για θέματα Διεθνούς Συνεργασίας, Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Αντιμετώπισης Κρίσεων, τη Μ. Δαμανάκη, ευρωπαία επίτροπο Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας, τον γενικό Διευθυντή DEVCO, Φ. Φωτιάδη, τον Ευρωπαίο επίτροπο για την Ανάπτυξη Α. Piebalgs και Ελληνες ευρωβουλευτές.

* Στα Λατινικά Θεωρητικής Κατεύθυνσης, στη Χημεία Θετικής Κατεύθυνσης, στα Ηλεκτρολογικά Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής), καθώς και στην Ανάπτυξη Εφαρμογών σε προγραμματιστικό περιβάλλον Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών), εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ της χώρας.

* Αρχίζει από σήμερα 23 και θα ολοκληρωθεί στις 27 Μαΐου στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ολλυμπιακής Επιτροπής στην Αρχαία Ολυμπία, το πιλοτικό πρόγραμμα «Κλασικός Αθλητισμός για Παιδιά" στην Αρχαία Ολυμπία, για τα Δημοτικά Σχολεία των Περιφερειών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας. Στόχος είναι οι μαθητές, ηλικίας 7 έως 12 ετών, μέσω ενός οργανωμένου αθλητικού προγράμματος με τη μορφή παιχνιδιού, να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τα αγωνίσματα του Κλασικού Αθλητισμού. Τπ πρόγραμμα υλοιποιεί φέτος το υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή τον ΣΕΓΑΣ και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας.

* Στις 12 το μεσημέρι στη Βουλή συνεδριάζει υπό τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, το υπουργικό συμβούλιο. Σημειώνεται, ότι, αύριο ο κ. Παπανδρέου θα έχει απο τις 10:30 το πρωΐ διαδοχικές συναντήσεις με τους προέδρους των κομμάτων της αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά, Γιώργο Καρατζαφέρη, Αλέξη Τσίπρα, Ντόρα Μπακογιάννη και Φώτη Κουβέλη. Η κ. Παπαρήγα δεν θα αποδέχθηκε την πρόσκληση του πρωθυπουργού.

* Στις 5 μ.μ. έως τις 7 μ.μ. στο «Νέο Αμφιθέατρο» του Κεντρικού Κτηρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30), διάλεξη του καθηγητή Νίκου Ψαρρού, του Ινστιτούτου Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Λειψίας, με θέμα: «Το αντικείμενο της ιστορίας-Ηρόδοτος, Θουκυδίδης, Gibbon, Hegel, Collingwood. Συντονιστής: Γιώργος Λεοντσίνης, ομότιμος καθηγητής ΕΚΠΑ, αντιπρόεδρος ΕΘΕΔΙ. Η διάλεξη αποτελεί μέρος του κύκλου σεμιναρίων που διεξάγει η Εταιρεία Θεωρίας Ερευνας και Διδακτικής της Τοπικής και Γενικής Ιστορίας (ΕΘΕΔΙ).

* Στις 6 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δήμου Αρκαλοχωρίου (εκθεσικό κέντρο Αρκαλοχωρίου) η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μινώα Πεδιάδας.

* Στις 6:30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, μέλους του Enterprise Europe Network, ημερίδα με θέμα: «Αναπτυξιακός νόμος 3908/2011). Κύριοι ομιλητές της ημερίδας θα είναι: ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Παναγιώτης Ρήγας και ο γενικός γραμματέας Επενδύσεων και Ανάπτυξης του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, Γιώργος Πετράκος.

* Στις 8:30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1, Θεσσαλονίκη) το ετήσιο βραβείο χορού «Τερψιχόρη» θα απονείμει ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, στη «Βραδυά Χορού» με την οποία κουρφώνονται οι «Οι Βραδιές Νέων Καλλιτεχνών». Φέτος το βραβείο απονέμεται στον Daniel Lommel, έναν καλλιτέχνη ιδιαίτερα αγαπητό στη Θεσσαλονίκη, σπουδαίο χορευτή και χορογράφο, τον άνθρωπο που εδραίωσε το Χοροθέατρο της Θεσσαλονίκης.