astinomikoi_01Δυο βαποράκια συνελήφθησαν, από την αστυνομία, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, σε Πεντάλοφο και Πολύγυρο, επειδή εμπορεύονταν ακατέργαστη ινδική κάνναβη. >>>

 

Στην πρώτη περίπτωση συνελήφθη, χθες (27-05-2011) το απόγευμα, στον Πεντάλοφο Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, ημεδαπός 46 ετών,  ο οποίος είχε στο σπίτι του:

  • εννέα συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 106 γραμμαρίων,

  • δύο δενδρύλλια ινδικής κάνναβης

  • δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές και

  • ένα πιστόλι κρότου-λάμψης.

Ο δράστης, το ίδιο μεσημέρι, είχε πουλήσει, στο σπίτι του, σε τοξικομανή, ναρκωτικά. Ο τοξικομανής καταδιώχθηκε, αλλά ξέφυγε, οδηγώντας το Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητό του, πετώντας πίσω του ένα σακουλάκι με κάνναβη βάρους 9,7 γραμμαρίων, το οποίο και κατασχέθηκε.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το απόγευμα, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου ημεδαπός 46 ετών, επειδή είχε στο αυτοκίνητό του χασίς βάρους 80,6 γραμμαρίων. Πριν την έρευνα, παρέδωσε ο ίδιος στους αστυνομικούς άλλα 35,5 γραμμάρια ακατέργαστης ινδικής κάνναβης. Ο συλληφθείς με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα παραπεμφθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.