kaimaktsalan-01

Να δώσει στον τουρισμό πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια της χώρας για ανάπτυξη, ζήτησε από τον Πρωθυπουργό ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), κ. Ανδρέας Ανδρεάδης.

Ο κ. Ανδρεάδης τόνισε ότι ο τουρισμός δεν έχει πολιτικό χρώμα και θα πρέπει όλοι μαζί, πολιτικά κόμματα, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι να υποστηρίξουμε ένα εθνικό όραμα για τον τουρισμό: να γίνουμε ένας από τους 10 καλύτερους τουριστικούς προορισμούς του κόσμου στα επόμενα 10 χρόνια.

Με την προϋπόθεση της βελτίωσης του επιχειρηματικού κλίματος, ο τουρισμός μέχρι το 2020 μπορεί να συνεισφέρει άμεσα και έμμεσα περισσότερο από το 20% του ΑΕΠ και να απασχολεί 1 στους 4 εργαζόμενους στη χώρα μας.

“Στο πλαίσιο του νέου αναπτυξιακού μοντέλου για την τουριστική οικονομία, η Κυβέρνηση πρέπει να δει τον τουρισμό ως το κύριο εργαλείο με το οποίο θα πετύχει τους στόχους της στην οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική πολιτική της”, τόνισε.

Σε ότι αφορά στις εξειδικευμένες παρεμβάσεις στη διαμόρφωση της προσφοράς και στη διαχείριση της ζήτησης, σύμφωνα με τον κ. Ανδρεάδη, η επιτάχυνση του χωροταξικού σχεδίου και η ανάπτυξη προϊόντων αιχμής όπως η τουριστική κατοικία μπορούν να δράσουν καταλυτικά υπέρ της βελτίωσης της ποιότητας του ελληνικού τουρισμού και κατ’ επέκταση της ζήτησης. “Οι προσπάθειες αυτές πρέπει να υποστηριχθούν από μια τεχνοκρατική, επαγγελματική προσέγγιση μάρκετινγκ του ελληνικού τουρισμού. Αναγκαία προϋπόθεση η ίδρυση Εταιρείας Μάρκετινγκ με τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα”, υποστήριξε ο κ. Ανδρεάδης.