oasth_4Δυο ελεγκτές του ΟΑΣΘ οδήγησαν στο τμήμα άνεργο, επειδή δεν κατέβαλε το αντίτιμο για το εισιτήριο, στο λεωφορείο της γραμμής 11! Μαζί του ταλαιπωρήθηκαν ένας πολίτης που ήθελε να καταθέσει υπέρ του ανέργου και ένα μέλος της Επιτροπής Ανέργων Θεσσαλονίκης.

Τα όσα έγιναν καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα Ανέργων Θεσσαλονίκης. Σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για προκλητική και προσβλητική συμπεριφορά σε βάρος ενός άνεργου επιβάτη.

Το περιστατικό έγινε την περασμένη Τρίτη. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο άνεργος είπε στον ελεγκτή ότι δεν είχε να πληρώσει κι έδειξε την κάρτα ανεργίας. Όμως, “εξυβρίστηκε και κρατήθηκε παράνομα στο λεωφορείο της γραμμής 11 για περισσότερες από τρεις στάσεις”, υπογραμμίζεται στην καταγγελία.

“Ο υπερβάλλων ζήλος των ελεγκτών ήταν τέτοιος που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από τους υπόλοιπους επιβάτες, με αποτέλεσμα ένας συνεπιβάτης να έχει δηλώσει ότι θα καταθέσει την μαρτυρία του στο αστυνομικό τμήμα Χαριλάου, στο οποίο οδηγήθηκαν ο συνάδελφος μαζί με τους δύο ελεγκτές, οι οποίοι είναι γνωστοί για την συμπεριφορά τους (έχουν κλοτσήσει μετανάστρια σε ανάλογο περιστατικό)”, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Στο τμήμα κατατέθηκαν εκατέρωθεν μηνύσεις. Πάντα σύμφωνα με την καταγγελία, οι ελεγκτές “κατάθεσαν μήνυση και σε συνδικαλιστή μέλος του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου επισιτισμού, επειδή κατέθεσε υπέρ του συναδέλφου μας - ανέργου. Έπειτα από δεκατέσσερις ώρες στο Α.Τ. Χαριλάου ο συνάδελφος μας, ο συνδικαλιστής του σωματείου επισιτισμού και οι δύο ελεγκτές οδηγήθηκαν στο μέγαρο της Γενικής Αστυνομικής δΔεύθυνσης στα γραφεία της σήμανσης, για να αφεθούν ελεύθεροι στις 5.30 τα ξημερώματα”.

Η Επιτροπή Ανέργων επισημαίνει πως “την ίδια στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι ζούνε είτε με μηδενικό εισόδημα γιατί έχει λήξει το επίδομα ανεργίας τους, είτε με το πενιχρό επίδομα των 454 ευρώ ,ο ΟΑΣΘ, έχοντας την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, επιδίδεται σε ένα ιδιότυπο κυνήγι μαγισσών με σκοπό την πλήρη οικονομική εξόντωση των ανέργων, των απασχολούμενων και της νεολαίας καθώς και την απαγόρευση του δικαιώματος μας στην μετακίνηση με τα λεωφορεία”.

Η επιτροπή ζητά “δωρεάν μετακίνηση των ανέργων με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας”. Προειδοποιεί, δε, ότι δε θα αφήσει κανέναν άνεργο ανυπεράσπιστο.