20F3AM3STILI«Φεστιβάλ Καλλιτεχνικής Άνοιξης 2011», θα πραγματοποιηθεί από αύριο, Τρίτη 3 Μαΐου έως και την Κυριακή 8 Μαΐου στο χώρο του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου με εκδηλώσεις λόγου, μουσικής και εικαστικών.

 

Το Φεστιβάλ, που θα είναι αφιερωμένο στη μνήμη του τραγουδοποιού Νίκου Παπάζογλου, απευθύνεται σε φορείς της πόλης, στους ανθρώπους των γραμμάτων, σε πρωτοεμφανιζόμενους και καταξιωμένους συγγραφείς, σε καλλιτέχνες της πόλης στο χώρο του θεάτρου, της μουσικής και των εικαστικών, για να απελευθερώσουν τη δημιουργικότητά τους και, ταυτόχρονα, απευθύνεται σε όλους τους δημότες ως ικανούς θεατές – ακροατές, ως καλλιεργημένους πολίτες.

«Καμιά κρίση δεν πτοεί τους ανθρώπους του πνεύματος και της τέχνης που έχουν την ικανότητα να δημιουργούν αξίες, να δίνουν ανάσα σε δύσκολες μέρες και αισιοδοξία για καλύτερες. Το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο μπορεί να αποτελέσει το λίκνο τους!», τονίζει σε ανακοίνωσή της για το φεστιβάλ η νέα Εφορευτική Επιτροπή του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Η αυλαία για το Φεστιβάλ θα ανοίξει στις 3/5 και ώρα 21.00 με συναυλία τζαζ από τους Soundays. Πρόκειται για ένα συγκρότημα της πόλης μας που αποτελείται από τους μουσικούς: Στέλιο Τσομπανίδη (drums), Σάκη Ζαχαριάδη (κιθάρα), Φίλιππο Κωσταβέλη (πιάνο) και Δάνη Κουμαρτζή (μπάσο). Η εκδήλωση θα γίνει στην Αίθουσα Θεάτρου με ελεύθερη είσοδο.

Το επόμενο βράδυ, την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο ο συγγραφέας και τραγουδοποιός Θωμάς Κοροβίνης με τους τραγουδιστές Ανδρέα Καρακότα και Μαρία Φωτίου μας υπόσχονται μια ξεχωριστή μουσική βραδιά με τίτλο «Η Θεσσαλονίκη στο Ελληνικό Τραγούδι». Θα τους συνοδεύει λαϊκή ορχήστρα: Σταύρος Κρομύδας (κιθάρα), Πέτρος Παλαμούρας (μπουζούκι), Δημήτρης Τσιολχάς (ακορντεόν), Μίλτος Τσαλιγόπουλος (κόντρα μπάσο). Εισιτήριο: 10€ και φοιτητικό 6€.

Στις 5/5 και ώρα 21.00 (Αίθουσα Θεάτρου) θα πραγματοποιηθεί μια συναυλία – αφιέρωμα στον Γεώργιο Θυμή. Έργα του θα ερμηνεύσουν οι: Άννια Χατζησυμεωνίδου (πιάνο), Εύη Δελφινοπούλου (βιολί) και Νάντια Φιούρη (σοπράνο). Θα μιλήσει ο Ιστορικός – Μουσικολόγος Γεώργιος Ιούλιος Παπαδόπουλος. Είσοδος ελεύθερη.

Ένα «Ταξίδι από την κλασική μέχρι τη σύγχρονη ελληνική μουσική… από το Rossini ως το Χατζηδάκι» θα χαρίσει στο κοινό η Φιλαρμονική του Συλλόγου Αποφοίτων Παπάφειου Ορφανοτροφείου «ΜΕΛΙΤΕΥΣ» στις 6/5 (ίδια ώρα και μέρος). Είσοδος ελεύθερη.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ θα συνεχιστεί με μια ημερίδα και εγκαίνια έκθεσης από τον πολιτιστικό φορέα Ορίζοντας Γεγονότων στις 7/5 (και ώρα 17.00 και 20.30 στην Αίθουσα Α΄ Εικαστικών Εκδηλώσεων 5ου ορόφου). Σαράντα και πλέον καλλιτέχνες, επιστήμονες και άνθρωποι, συνομιλούν φωναχτά με τα έργα τους δηλώνοντας και ερωτώντας: «Είναι Αυτό Τέχνη (;)». Διάρκεια έκθεσης: 7-30/5/2011. Είσοδος ελεύθερη.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στις 8/5 (Αίθουσα Θεάτρου) με τη συναυλία της Κατερίνας Μακαβού με τίτλο «Μικρά μυστικά…και άλλες δημιουργίες». Σε ένα ήλεκτρο-ακουστικό πρόγραμμα η ερμηνεύτρια ξεφεύγει από τις κλασικές συνταγές, επιχειρώντας εκτός από τις προσωπικές της δημιουργίες να μας ταξιδεύσει στις μουσικές που αγάπησε. Είσοδος ελεύθερη.