loverdos_thessaloniki_20110505_01

Το σχέδιο συγχώνευσης των νοσοκομείων της Βορείου Ελλάδας παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Λυκούργος Λιαρόπουλος στην σύσκεψη για την …>>>

αναδιάταξη του ΕΣΥ παρουσία του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου. Προβλέπει επτά κύκλους νοσοκομείων, στους οποίους θα ενταχθούν 29 νοσοκομεία της Βορείου Ελλάδας.

Την 1η Ιουλίου αναμένεται να ανακοινωθεί ο νέος υγειονομικός χάρτης της χώρας. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Λοβέρδος, κατά την διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Αποθήκη 1 του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.

Όπως και στο σχέδιο για τις συγχωνεύσεις στην Αττική, τα νοσοκομεία κάθε κύκλου θα έχουν κοινό διοικητή και θα συνεργάζονται με την ανταλλαγή προσωπικού και μονάδων. Στους επτά νοσοκομειακούς κύκλους περιλαμβάνονται :

♦ Ο κύκλος Παπαγεωργίου - Πάρκο Υγείας στον οποίο θα ενταχθούν τα νοσοκομεία Ψυχιατρικό Θεσσαλονίκης, 424, το νέο Παιδιατρικό, Κατερίνης και Πέτρας Ολύμπου. 

♦ Ο κύκλος Παπανικολάου στον οποίο θα ενταχθούν το Γεννηματάς και το Άγιος Δημήτριος.

♦ Ο κύκλος ΑΧΕΠΑ στον θα ενταχθούν το Θεαγένειο και τον Ειδικών Παθήσεων - Λοιμωδών.

♦ Ο κύκλος Ιπποκρατείου στον οποίο θα ενταχθούν το Άγιος Παύλος, το Β’ ΙΚΑ, το Δερματικών και Αφροδισίων Παθήσεων και το νοσοκομείο Χαλκιδικής.

♦ Ο κύκλος Κιλκίς στο οποίο θα ενταχθεί το ΚΥ Γουμένισσας.

♦ Ο κύκλος Κεντρικής - Δυτικής Μακεδονίας στο οποίο θα ενταχθούν τα νοσοκομεία Σερρών, Δράμας και Καβάλας.

♦ Ο κύκλος Θράκης - Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης θα ενταχθούν τα νοσοκομεία Ξάνθης, Κομοτηνής και Διδυμοτείχου.

Να σημειωθεί ότι ο διάλογος για την αναδιάρθρωση του ΕΣΥ θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου, τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την επόμενη ημέρα και στις 2 Ιουνίου θα γίνει πραγματικότητα η συγχώνευση των νοσοκομείων. Στο πλαίσιο του διαλόγου οι διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ, Αρις Μπουσουλέγκας και Χρήστος Ζηλίδης θα εισηγηθούν τις επιστημονικές προτάσεις τους για την αναδιάρθρωση των νοσοκομείων που υπάγονται στις αρμοδιότητές στους στις 25 Μαϊου.

diamartiria_loverdos_thessaloniki_20110505_03Κατά την διάρκεια της σύσκεψης, νοσοκομειακοί γιατροί πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Αποθήκη 1.