poster 33x48Στην τελική ευθεία για τη γενέθλια εκδήλωση του "Θεσσαλονίκη Αλλιώς" στις 4 Ιουνίου... Η εκδήλωση αυτή θα έχει τον τίτλο “Το Λιμάνι Αλλιώς”! Σύμφωνα με τους οργανωτές θα είναι …>>>

“ένα πρόγραμμα και μία πρόταση για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση ενός ζωτικού κομματιού της πόλης, την ίδια ώρα που διακυβεύεται το μέλλον του”...

Οι οργανωτές απευθύνουν και μία πρό(σ)κληση:

“*Ελάτε να συνδιαμορφώσουμε το αφιέρωμα για τη μετανάστευση στην ιστορία της πόλης στο πλαίσιο της δράσης "Το Ellis Island της Θεσσαλονίκης". Στείλτε μας τη δική σας οικογενειακή ιστορία μετανάστευσης τον τελευταίο αιώνα στη Θεσσαλονίκη! Από πού, πότε και πώς ήρθαν οι πρόγονοί σας στην πόλη; Πού εργάστηκαν; Ας συγγράψουμε το παραμύθι της πόλης... Περιμένουμε τα δικά σας κείμενα 70-80 λέξεων στο thessalonikiallios@gmail.com!”, λένε.

Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από το αστικό πείραµα "Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς", µε το οποίο η Parallaxi γιόρτασε τα 20  χρόνια κυκλοφορίας της. Έκτοτε, η οµάδα του "Θεσσαλονίκη Αλλιώς" µε επιθυµίᨔγια αλλαγές στην καθηµερινότητα και την προβληµατική ρουτίνα” της Θεσσαλονίκης συνεχίζει τη δράση της.

Το Σάββατο, 4 Ιουνίου στην υποδοχή του καλοκαιριού το Λιµάνι ζωντανεύει, σε μία δράση σε συνεργασία µε τον Οργανισµό Λιµένος Θεσσαλονίκης.

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων μπορείς να το δεις με κλικ εδώ.

Οι ενδιαφερόμενοι για τις ξεναγήσεις στα άδυτα του λιμανιού μπορούν να κάνουν κράτηση θέσεων τηλεφωνικά καθημερινά, 11:00-14:00 μέχρι την Τετάρτη, 1 Ιουνίου στο 2310429050. Οι διαθέσιμες θέσεις προς κράτηση είναι 100.

Οι εκδηλώσεις έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον τώρα που υπάρχει κυβερνητική απόφαση για την εκχώρηση του λιμανιού σε επενδυτή. Μπορεί, αν ιδιωτικοποιηθεί ο ΟΛΘ Α.Ε., τα πράγματα στη διοίκηση να αλλάξουν, καθώς το μάνατζμεντ θα επηρεάζεται από όποιον προχωρήσει στην επένδυση, οι προτάσεις, όμως, θα έχουν κατατεθεί και, κάποιες από αυτές, ίσως αξιοποιηθούν. Φυσικά, άλλη θα ήταν η βαρύτητα των εκδηλώσεων στην περίπτωση που η κυβέρνηση προτιμούσε το δρόμο της αξιοποίησης, μέσω προγραμμάτων και συνεργασιών με φορείς.