Για σήμερα Τρίτη 10 Μαίου 2011, έχουν προγραμματιστεί να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:


* Στην Αθήνα βρίσκονται σήμερα οι εκπρόσωποι της τρόϊκας.

* Σε δημοπρασία εντόκων γραμματίων του δημοσίου προχωρά σήμερα η Ελλάδα προκειμένου να αντλήσει το ποσόν του 1,25 δισ. ευρώ.

* Αρχίζει σήμερα η γενική απογραφή του πληθυσμού, η οποία θα διαρκέσει έως τις 24 Μαΐου.

* Σήμερα, 10 Μαΐου, αντί για τις 11 του μηνός θα καταβληθεί το "αδειοδωρόσημο" στους δικαιούχους εργατοτεχνίτες οικοδόμους, από τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ σύμφωνα με επείγον έγγραφο που εξέδωσε στις 3/5/2011 η Διοίκηση του Ιδρύματος. Η απόφαση αυτή ελήφθη λόγω της απεργίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ κατά την ημερομηνία αυτή και επειδή η 11η Μαΐου είναι η τελευταία ημέρα καταβολής του "αδειοδωρόσημου" του πρώτου τετραμήνου του 2011.

* Λήγει σήμερα η προθεσμία ενημέρωσης από τους διευθυντές των γενικών λυκείων των προέδρων των εξεταστικών κέντρων για όσους καταθέσουν αίτηση απόκτησης απολυτηρίου με ενδοσχολικές εξετάσεις, ενόψει της έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων την Πέμπτη 12 Μαΐου 2011.

* Στην Αρμενία βρίσκεται από χθες ο πρόεδρος της Κ.Σ. του ΟΑΣΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου, όπου πραγματοποιεί έως τις 11 Μαΐου επίσημη επίσκεψη, κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου του κοινοβουλίου της χώρας. Στην Αρμενία ο κ. Ευθυμίου, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Sargsyan, τον πρόεδρο του κοινοβουλίου, κ. Abrahamyan, τον υπουργό Εξωτερικών, κ. Nalbandian, την αρμενική αντιπροσωπεία στην Κ.Σ. του ΟΑΣΕ, καθώς και με εκπροσώπους κομμάτων και Μ.Κ.Ο. Επίσης, θα επισκεφθεί το γραφείο του ΟΑΣΕ στο Ερεβάν.

* Επίσκεψη στον νομό Σερρών πραγματοποιεί σήμερα ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, ο οποίος θα συναντηθεί με εκπροσώπους τοπικών φορέων για τα θέματα αναπτυξιακών υποδομών του νομού.

* Συνέρχεται σήμερα στη Νάουσα σε τακτική συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας υπό την προεδρία του περιφερειάρχη, Παναγιώτη Ψωμιάδη.

* Στην Αγία Βαρβάρα θα μιλήσει σήμερα ο Λάμπρος Μίχος, στο πλαίσιο των ανοιχτών εκδηλώσεων πολιτικού περιεχομένου του ΠΑΣΟΚ, που πραγματοποιούνται με ευθύνη των Νομαρχιακών Επιτροπών του κόμματος.

* Απεργούν σήμερα, για δεύτερη ημέρα, οι βρεφονηπιαγωγοί στους βρεφικούς και νηπιακούς σταθμούς των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ).

* Προειδοποιητική απεργία πραγματοποιεί σήμερα το Σωματείο Ελαστικά Απασχολουμένων Εκπαιδευτικών ΣΕΑΕ (Ωρομισθίων-Αναπληρωτών). Στις 11:30 π.μ. οι εκπαιδευτικοί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας.

* Στην 16η τακτική ανακρίτρια αναμένεται να απολογηθούν σήμερα οι 10 από τους 12 συλληφθέντες για την υπόθεση ληστείας στο Μενίδι, που είχε ως αποτέλεσμα την αιματηρή συμπλοκή στον Ρέντη και τον θάνατο δύο νεαρών αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ

* Στις 9 π.μ. έως τις 3 μ.μ. στο Δερματολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου "Ερρίκος Ντυνάν" (τηλ.: 210-6972-494) δωρεάν εξετάσεις για τον έλεγχο μελανώματος, στο πλαίσιο της συμμετοχής του νοσοκομείου στην εκστρατεία πρόληψης και ενημέρωσης του κοινού που διενεργείται την Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος (από 9 έως 13 Μαΐου). Ολη την εβδομάδα στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου δωρεάν εξετάσεις για έλεγχο σπίλων σε κάθε ενδιαφερόμενο. Στους εξεταζόμενους επισκέπτες διατίθεται και έντυπο ενημερωτικό υλικό για το μελάνωμα και άλλες μορφές καρκίνου του δέρματος.

* Στις 11 π.μ. στην Αφίπολη, συνάντηση του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Μαγκριώτη με εκπροσώπους τοπικών φορέων για θέματα αναπτυξιακών υποδομών.

* Στις 11 π.μ. στην αίθουσα συσκέψεων του γραφείου του δημάρχου Περιστερίου, συνέντευξη του Ανδρέα Παχατουρίδη, σχετικά με τις επιχειρούμενες συγχωνεύσεις των σχολείων από το υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

* Στις 11 π.μ. στα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ (Πλατεία Καραϊσκάκη, Αθήνα) συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών.

* Στις 12 το μεσημέρι έως τις 4 μ.μ. στάση των εργαζομένων στον ΗΣΑΠ Αύριο ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος θα κινηθεί από τις 10 το πρωΐ έως τις 5 η ώρα το απόγευμα λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

* Στις 12:30 μ.μ. επίσκεψη του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Μαγκριώτη στην Περιφερειακή Σερρών.

* Στη 1:30 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.

* Στις 3 μ.μ. στο αμφιθέατρο του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργού) συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

* Στις 3 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Περιφερειακής Ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας, προκειμένου οι βουλευτές-μέλη του να ενημερωθούν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, για το νομοσχέδιο "Απλοποίηση της αδειοδότησης τεχνικών επαγγελματικών και μεταποιητικών δραστηριοτήτων και επιχειρηματικών πάρκων και άλλες διατάξεις".

* Στις 6 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προκειμένου οι βουλευτές-μέλη του να ενημερωθούν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για το νομοσχέδιο που αφορά τις μεταμοσχεύσεις και την δωρεά οργάνων.

* Στη 1:30 μ.μ. στο Δημαρχείο Σερρών συνάντηση του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Μαγκριώτη, με τον δήμαρχο, τη διοίκηση του Δήμου και εκπροσώπους τοπικών φορέων. Θα γίνουν δηλώσεις.

* Στις 10 μ.μ. από τη ΝΕΤ η απ' ευθείας μετάδοση από την Γερμανία του 1ου ημιτελικού για τον 56ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision