Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης εκφράζει την συμπαράστασή του στον πρόεδρο της Ένωσης Τεχνικών Ραδιοφωνίας Μακεδονίας-Θράκης Κωνσταντίνο Χατζηγεωργίου, που …>>>

συνελήφθη και καταδικάστηκε έπειτα από μήνυση της ιδιοκτησίας του ραδιοσταθμού Μετρόπολις 95,5.

“Κάθε απόπειρα ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης αποδοκιμάζεται από το σύνολο του δημοσιογραφικού κόσμου”, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Συμπαράσταση και από το ΠΑΜΕ

Ανακοίνωση συμπαράστασης εξέδωσε και το ΠΑΜΕ. “Έχει «ιδιαίτερη αξία» το σκεπτικό αυτής της κατάπτυστης δικαστικής απόφασης που αναφέρει ότι δεν είναι ανάγκη ο συνδικαλιστής να κάνει κάτι συγκεκριμένο για να καταδικαστεί. Αρκεί που βρισκόταν απλά στο χώρο της απεργίας και ότι η παρουσία του ΚΑΙ ΜΟΝΟ απέτρεπε τους εργαζόμενους να μπουν στο χώρο εργασίας. Η παρουσία του και μόνο αποτελούσε άσκηση βίας”, τονίζεται στην ανακοίνωση. Και προστίθεται: 

“Με λίγα λόγια, για να περάσει η πολιτική της εργοδοσίας και της κυβέρνησης, πρέπει να εξαφανιστεί ο συνδικαλισμός από τους χώρους δουλειάς, να γονατίσουν ανυπεράσπιστοι οι εργαζόμενοι.    Αυτή είναι η δημοκρατία ΤΟΥΣ”.