Μόλις είδε τους αστυνομικούς ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να διαφύγει. Σε λίγα χιλιόμετρα διαπίστωσε ότι αυτό ήταν αδύνατο στάθμευσε το αυτοκίνητο και το εγκατέλειψε, τρέχοντας σε άγνωστη κατεύθυνση.


Έκπληκτοι οι αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Θεσσαλονίκης διαπίστωσαν ότι μέσα στο αυτοκίνητο υπήρχαν επτά αλλοδαποί, λαθρομετανάστες οι τρεις εκ των οποίων είναι ανήλικοι, υπήκοοι Ιράκ, Ιράν και Συρίας.
Αστυνομικοί εντόπισαν το αυτοκίνητο στις 03:00 τα ξημερώματα της Τρίτης να κινείται ύποπτα στο 484 χλμ. εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ύψος των διοδίων Νέων Μαλγάρων, Ι.Χ.Ε. και προέβησαν σε σήμα στάσης στον οδηγό του, προκειμένου να το ελέγξουν.
Ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη μέχρι αγροτικό δρόμο της περιοχής της Κουλούρας Ημαθίας, πλησίον του Ανισόπεδου Κόμβου της Κουλούρας, επί της Εγνατία Οδού.
Το Ι.Χ.Ε. όχημα κατασχέθηκε, ενώ, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχε κλαπεί το Σάββατο, 21 Μαΐου, από περιοχή της Αθήνας.
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Γεωργιανών Ημαθίας.