seitanidis_01Του ΓΙΑΝΝΗ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ

Η Νέα Δημοκρατία έχει την τύχη -και την ευθύνη- να είναι το πρώτο κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ελληνική ιστορία που κρατά στα χέρια του το μέλλον της χώρας. Η στάση που θα κρατήσει έναντι των νέων απαιτήσεων που θέτει η τρόικα για να …>>>

συνεχιστεί το οικονομικό πρόγραμμα στήριξης και εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας θα κρίνει την τύχη της χώρας τις επόμενες δεκαετίες.

Αναμφίβολα το ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνηση έχουν κάνει πολλά λάθη τους τελευταίους μήνες. Το μνημόνιο, όπως εφαρμόζεται, δεν “περπατά” με αποτέλεσμα το σημερινό αδιέξοδο που αυξάνει θεαματικά την αβεβαιότητα για την τύχη της χώρας.

Πολιτικά η μη ψήφιση του πρώτου μνημονίου αποτέλεσε μια κίνηση που “βγήκε” για τη Νέα Δημοκρατία.

Ένα δεύτερο “όχι”, όμως, θα στείλει τη χώρα στο χάος. Οι ξένες κυβερνήσεις που μας χρηματοδοτούν (αυτοί πληρώνουν ακόμη και τις βουλευτικές αποζημιώσεις… ) και οι αγορές θέλουν κάτι εξαιρετικό απλό: να δουν ότι ανεξάρτητα από το ποιος κυβερνά το πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής θα εφαρμόζεται. Το πρόγραμμα στην πορεία μπορεί να αλλάξει (και θα αλλάξει, θα γίνει πιο χαραλό, από τη στιγμή που δεν παράγει το επιδιωκόμενο οικονομικό αποτέλεσμα), αλλά αυτό που δεν πρέπει να αλλάξει είναι η βούληση του πολιτικού κόσμου να εφαρμόσει μια πραγματική μεταρρυθμιστική πολιτική.

Αυτή είναι η μόνη οδός για να ανακτήσουμε σύντομα ξανά την Εθνική μας κυριαρχία.

Αν η Νέα Δημοκρατία επιλέξει το δρόμο της σύγκρουσης και της άρνησης (όπως έκανε ως αντιπολίτευση το ΠΑΣΟΚ και ο σημερινός πρωθυπουργός), η αξιωματική αντιπολίτευση θα αναλάβει ένα ρίσκο που η χώρα δεν το αντέχει . Κυρίως υπάρχει ο κίνδυνος του Εθνικού Διασυρμού.

Ας υποθέσουμε ότι η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή το νέο μνημονίο και ζητεί να εγκριθεί με αυξημένη πλειοψηφία. Η ΝΔ το καταψηφίζει και πάμε σε εκλογές τις οποίες κερδίζει και μάλιστα με αυτοδυναμία. Την επομένη έρχεται η τροϊκα και η νέα κυβέρνηση της ΝΔ θέτει στο τραπέζι το ”Ζάππειο 2″. Ξέρετε τι θα γίνει; Η τρόικα θα πει ένα μεγάλο όχι και θα ζητήσει την υλοποίηση του “μνημονίου 2″…

Η τρόικα δεν θα πει όχι γιατί όσα αναφέρει το “Ζάππειο 2″ στερούνται λογικής, θα πει όχι διότι το παιχνίδι του καπιταλισμού παίζεται με συγκεκριμένους όρους. Όταν κάποιος χρωστά κόβει από παντού, εκποιεί την περιουσία του και δεν μειώνει τη φορολογία.

Μπορεί να μην μας αρέσουν όλα αυτά, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.

Η Ν.Δ. και ο Αντώνης Σαμαράς έχουν τη χρυσή ευκαιρία να στηρίξουν την οικονομική πολιτική και να συμβάλλουν αποφασιστικά στη διάσωση της χώρας, ώστε μετά από δέκα χρόνια να ανακτήσουμε και πάλι τον έλεγχο των δημόσιων οικονομικών μας.

Όποιος νομίζει ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει πλήρη εξουσία στα χέρια της γελιέται. Δεν την έχει, όπως και δεν θα την έχει η επόμενη κυβέρνηση και πιθανότατα και η μεθεπόμενη.

Η έξοδος από την κατάσταση μειωμένης κυριαρχίας απαιτεί τα κόμματα να ξεπεράσουν τις διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος. Σε διαφορετική περίπτωση θα τα ξεπεράσει ο ίδιος ο Λαός.

Οι έλληνες πολίτες έχουν συναίσθηση των αλλαγών και των θυσιών που απαιτούνται. Στις δημοσκοπήσεις δεν επικροτούν την οικονομική πολιτική και δηλώνουν ότι η χώρα δεν κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση όχι επειδή δεν θέλουν  τις αλλαγές. Τις θέλουν, αλλά χωρίς το προσωπικό παράδειγμα του πολιτικού κόσμου και χωρίς την τιμωρία όσων καταλήστεψαν το Λαϊκό Πλούτο, δεν πρόκειται να κάνουν ούτε ένα λεπτό υπομονή.