dimarxeio_thessalonikis_02Στον αέρα βρίσκονται όλες οι άδειες χρήσης μουσικής και οι προεγκρίσεις των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος του Δήμου Θεσσαλονίκης που έχουν εκδοθεί από την 1ηΙανουαρίου του 2011. Αυτό σημαίνει ότι…>>>

όσοι καταστηματάρχες πήραν τις συγκεκριμένες άδειες από τη νέα δημοτική αρχή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής μπορούν να βρεθούν αντιμέτωποι με το νόμο στον πρώτο τυπικό έλεγχο που θα τους γίνει από τις αρχές.
Αφορμή για την εξέλιξη αυτή στάθηκε η προσφυγή επαγγελματία στην Περιφέρεια όταν ο Δήμος αρνήθηκε να του δώσει προέγκριση για την λειτουργία καταστήματος. Ο επαγγελματίας (σωστά δασκαλεμένος) προσέφυγε στην Περιφέρεια εκφράζοντας την ένστασή του επί της διαδικασίας καθώς όπως προβλέπει ο Καλλικράτης οι άδειες αυτές εγκρίνονται από τα Τοπικά Συμβούλια και όχι από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Η Περιφέρεια αποφάνθηκε ότι ο επαγγελματίας είχε δίκιο. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προσέφυγε κατά της απόφασης της Περιφέρειας και πλέον αναμένεται η νέα απόφαση που θα ορίζει ποιος θα είναι αρμόδιος για την έκδοση των συγκεκριμένων αδειών.

Μέχρι τότε παύει η έκδοση αδειών χρήσης μουσικής και οι προεγκρίσεις αδειοδότησης ενώ βρίσκονται στον αέρα όλες οι σχετικές άδειες που έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Σύμφωνα με το νομικό σύμβουλο του Δήμου Θεσσαλονίκης οι πιθανότητες να κερδίσει τη διαμάχη ο Δήμος είναι ελάχιστες.


από το www.thestival.gr