Για σήμερα Παρασκευή 20 Μαίου 2011, έχουν προγραμματιστεί να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:


* Ευρωπαϊκή Ημέρα για τη Ναυτιλία η σημερινή.

* Σήμερα η επέτειος της Μάχης της Κρήτης, 20 Μαΐου του 1941.

* Στα Αρχαία Ελληνικά (Θεωρητικής Κατεύθυνσης) και τη Φυσική (Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης) εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι για την εισαγωγή του στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας.

* Από σήμερα αρχίζει ο ΕΛΓΑ την καταβολή αποζημιώσεων σε 10.029 δικαιούχους παραγωγούς συνολικού ύψους 10,6 εκατ. ευρώ, από τις ζημίες που προκάλεσαν φυσικές καταστροφές τη χρονική περίοδο Ιούλιος 2010-Δεκέμβριος 2010, εκτός των καλλιεργειών εσπεριδοειδών και φθινοπωρινής πατάτας. Οι αποζημιώσεις αφορούν στους αγρότες των νομών: Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Αρτας, Αττικής, Αχαΐας, Βοιωτίας, Γρεβενών, Δράμας, Δωδεκανήσων, Έβρου, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Ηλείας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Θεσ/νίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Κορινθίας, Κυκλάδων, Λακωνίας, Λάρισας, Λέσβου, Λευκάδος, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πειραιώς, Πέλλας, Πιερίας, Πρέβεζας, Ροδόπης, Σερρών, Τρικάλων, Φθιώτιδας, Φλωρίνης, Φωκίδος, Χαλκιδικής και Χίου.

* Ανοιχτές εκδηλώσεις πολιτικού διαλόγου σε όλη τη χώρα με θέμα την πολιτική συγκυρία και την ενημέρωση για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα διοργανώνει το ΠΑΣΟΚ Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα στις Σέρρες θα μιλήσει η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, στη Μυτιλήνη η Μιλένα Αποστολάκη, στη Χίο ο Δημήτρης Κουσελάς.

* Τις πύλες της ανοίγει σήμερα στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo Palace στο Μαρούσι η 5η Διεθνής Εκθεση Καλοκαιρινών Διακοπών «Summer Holidays Expo, η οποία θα διαρκέσει έως την Κυριακή 22 Μαΐου.

* Στις 9 π.μ. στο συνεδριακό κέντρη της Τράπεζας Πειραιώς (Κατούνη 12-14, Λαδάδικα) ημερίδα με θέμα: «Σύγχρονες νομολογιακές τάσεις σε δικονομικά ζητήματατ ου εσωτερικού και του διεθνούς οικογενειακού δικαίου» διοργανώνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ) και ο υποτομέας Αστικού Δικονομικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

* Στις 12 το μεσημέρι στο Ναύπλιο, συμμετοχή του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, σε σύσκευψη με εκπροσώπους φορέων της Αργολίδας.

* Στις 2 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, συνέντευξη Τύπου το προέδρου, Ιωάννη Μπουντρούκα, για την ημερίδα με θέμα τον «Αναπτυξιακό Νόμο 3908/2011» διοργανώνει το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Enterprise Europe Network.

* Στις 8 μ.μ. στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο του νέου Δημαρχιακούμε Μεγάρου Περιστερίου (Καραθεοδωρή & Εθνικής Αντιστάσεως) η επίσημη παρουσιαση του βιβλίου με τίτλο: "Μια Ζωή σαν Ring" του Περιστεριώτη ολυμπιονίκη Πυγμάχου Γιώργου Στεφανόπουλου, διοργανώνει ο Δήμος.