siskepsi_politikon_arxigon_20100510_01Στην ειδική αίθουσα του Προεδρικού Μεγάρου βρίσκονται, αυτήν τη στιγμή, οι πολιτικοί αρχηγοί. Συμμετέχουν στη σύσκεψη, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας. >>>

 

Πρώτη έφθασε στο μέγαρο της Ηρώδου Αττικού, η γενική γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα κι αμέσως μετά, περπατώντας, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Αμέσως μετά έφθασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς κι ακολούθησε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης, καθισμένος στη θέση του συνοδηγού (κατά την προσφιλή του συνήθεια). Κανείς, φυσικά, δεν έκανε δηλώσεις.

Όλοι τους κατευθύνθηκαν σε μία αίουσα όπυ ανέμεναν την έναρξη της σύσκεψης, συμβουλευόμενοι τις σημειώσεις τους κι ακούγοντας τις επισημάνσεις των ανθρώπων των επιτελείων τους. Πιο "χαλαρή" φαινόταν η κ. Παπαρήγα.

Τελευταίος έφθασε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, με ιδιαίτερη καθυστέρηση. Ο κ. Παπανδρέου πήγε περπατώντας από το Μαξίμου στο Προεδρικό Μέγαρο (η απόσταση, ως γνωστόν, είναι ελάχιστη), συνοδευόμενους από τους κ.κ. Παπακωνσταντίνου, Πεταλωτή και Δρούτσα(προφανώς για να ενημερώσει για το ό,τι έγινε στον ΟΑΣΑ). Ήταν συνοφρυωμένος κι ο μόνος που "έσπασε" ένα χαμόγελο ήταν ο υπουργός Οικονομικών.

Στην κεφαλή του τραπεζιού κάθεται ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, έχοντας εκ δεξιών του τον κ. Παπανδρέου, δίπλα στον οποίο καθόταν η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Ακριβώς δίπλα της, κάθισε ο κ. Αλ. Τσίπρας. Στα αριστερά του Προέδρου της Δημοκρατίας κάθισε ο κ. Σαμαράς, έχοντας δίπλα του τον Γ. Καρατζαφέρη.

Κατά την είδοσό του, ο κ. Παπούλιας χαιρέτισε πρώτα τον κ. Τσίπρα και την κ. Παπαρήγα, μετά τον πρωθυπουργό, στη συνέχεια τις πρακτικογράφους κι έπειτα τον κ. Σαμαρά. Τελευταίος ήταν ο κ. Καρατζαφέρης.

Ο πρωθυπουργός ανέσυρε δύο ευμεγέθη κόκκινα ντοσιέ, ενώ απέναντί του ο κ. Σαμαράς είχε ένα... ανάλογου μεγέθους μπλε φάκελο. Με το σημειωματάριο που δόθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας έμειναν οι κ.κ. Καρατζαφέρης και Τσίπρας, ενώ η κ. Παπαρήγα είχε δίπλα της έναν μεγάλο μαύρο φάκελο.

Ο κ. Σαμαράς ήταν αυτός που συμβουλευόταν το φάκελό του, ενώ ο κ. Τσίπρας δροσίζονταν με το νερό που υπήρχε στο κοινό τραπέζι.

Το κλίμα φαινόταν ιδιαίτερα βαρύ, όταν έκλεισαν οι πόρτες.

Στην αίθουσα βρίσκεται και ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος θα πάρει πρώτος το λόγο, για να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς, για την κατάσταση της οικονομίας, που οδήγησε στην ανάγκη σύγκλισης του συμβουλίου.


από το www.difernews.gr