Στα “Μενελαΐδια” Καρδίτσας ταξιδεύει ο Χάρρυ Κλυνν!

xarry klinn_0097

Ένας Καλαμαριώτης στην… Καρδίτσα! Κι όχι ο οποιοσδήποτε Καλαμαριώτης: Ο Χάρρυ Κλυνν συμμετέχει με έργα ζωγραφικής, με ποιήματά του, αλλά και ως ομιλητής σε εκδήλωση. >>>

 

Σήμερα Τρίτη 17 Μαίου 2011, στις 8:30 το βράδυ, στην «Γκαλερί F» Β. Τζέλλα 31, στην Καρδίτσα, θα γίνουν τα εγκαίνια της έκτης ατομικής έκθεσης ζωγραφικής του Χάρρυ Κλυνν.
Ο Χάρρυ Κλυνν παρουσιάζει την τελευταία του εικαστική δουλειά με τίτλο «ΣΚΟΝΙΣΜΕΝΗ ΑΚΤΗ» Η έκθεση περιλαμβάνει 20 πίνακες μεγάλων και μικρών διαστάσεων (ακρυλικά και μεικτές τεχνικές σε καμβά)
Την Τετάρτη 18 Μαίου 2011 στις 8:30 το βράδυ στο «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ» Πλαστήρα 66, θα γίνει με τη φροντίδα του βιβλιοπωλείου «ΠΑΙΔΕΙΑ» η παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής του Βαίλη Ν. Τριανταφυλλίδη (Χάρρυ Κλυνν)«ΣΚΟΝΙΣΜΕΝΗ ΑΚΤΗ» που κυκλοφορεί από τις «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗ»
Τον ποιητή Χάρρυ Κλυνν θα παρουσιάσει ο εκδότης Γιάννης Ευσταθίου του βιλιοπωλείου «ΠΑΙΔΕΙΑ» και για το βιβλίο θα μιλήσει ο συγγραφέας και σκηνοθέτης Αντώνης Νικολάου. Ποιήματα της συλλογής θα διαβάσει ο ηθοποιός Βασίλης Μαυρομάτηςκαι ο Χάρρυ Κλυνν. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.
Η οργανωτική επιτροπή του διεθνούς φεστιβάλ«ΜΕΝΕΛΑϊΔΙΑ»  της διοργάνωσης «θεσμός» για την πόλη της Καρδίτσα, με ομόφωνη απόφασής της, ενέταξε, με την ενεργό συμμετοχή  και βοήθεια του «ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ» στα πλαίσια της φετινής διοργάνωσης ως ημέρα μνήμης και τιμής στα 368.000 θύματα τη «ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΎ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ»
Κύριοι ομιλητές της εκδήλωσηε θα είναι οσυγγραφέας Σαράντος  Καργάκος, οκαθηγητής Κοινωνιολογίας Νεοκλής Σαρρής και ο ιδρυτής του «ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ» Βασίλης Ν. Τριανταφυλλίδης (Χάρρυ Κλυνν)

Αλήθεια, ξέρουμε ποιος είναι;

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη ο Χάρρυ Κλυνν εκδηλώνει το συγγραφικό και υποκριτικό του ταλέντο από μικρή ηλικία. Το 1958, ξεκινώντας από μια βραδιά ταλέντων του Γ. Οικονομίδη, μετακομίζει στην Αθήνα απ' όπου ξεκινά την καλλιτεχνική του σταδιοδρομία.
Μέσα σε οχτώ χρόνια κατορθώνει να διακριθεί και να έχει σημαντική πορεία στο χώρο των νυχτερινών κέντρων, κυρίως και των καμπαρέ.
Στις αρχές της δεκαετίας του 60 γυρίζει τις πρώτες του κινηματογραφικές ταινίες και κάνει τις πρώτες του θεατρικές εμφανίσεις στα θέατρα «ΑΚΡΟΠΟΛ» και «ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΥ».
Από το 1964 έως το 1974 ζει και εργάζεται στη Β. Αμερική και διαπρέπει ως συγγραφέας και stand up comedian.
Επιστρέφει στην Ελλάδα το 1974 και αλλάζει τη μορφή της νυχτερινής διασκέδασης παρουσιάζοντας για πρώτη φορά ευρηματικά και πρωτότυπα shows στο χώρο των νυχτερινών κέντρων και των μπουάτ.
Οι δίσκοι του που κυκλοφορούν την ίδια εποχή κρατάνε για χρόνια τις πρώτες θέσεις στα δισκογραφικά charts και οι ταινίες του σπάνε όλα τα ρεκόρ των εισιτηρίων.
Οι επιλεκτικές εμφανίσεις του στην τηλεόραση του χαρίζουν τον τίτλο του εμπορικότερου καλλιτέχνη της χιλιετίας (AGB) και οι παραστάσεις του στα θέατρα «ΟΡΦΕΑΣ», «ΑΛΣΟΣ», «ΔΕΛΦΙΝΑΡΙΟ» και «ΜΙΝΩΑ» καταρρίπτουν κάθε προηγούμενο εισπρακτικό ρεκόρ.
Το 1998 παρουσιάζει την πρώτη του ζωγραφική έκθεση, «ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ»,στον «ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΚΥΚΛΟ» (ακολούθησαν πέντε ακόμη ατομικές εκθέσεις) και την άνοιξη του 2011 κυκλοφορεί το δωδέκατο κατά σειρά βιβλίο του «ΣΚΟΝΙΣΜΕΝΗ ΑΚΤΗ» από τις «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ».
Από το 2006 μένει μόνιμα γενέτειρά του Καλαμαριά, ηγείται της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο, παίζει θέατρο, γράφει και ζωγραφίζει.

Σχόλια