Σε αργία τίθεται ο Δήμαρχος Δίου - Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, Θύμιου Σώκου, για τη συμμετοχή του σε υπόθεση πώλησης αδρανών υλικών κατά τη διάρκεια της θητείας του ως δήμαρχος στον πρώην Δήμο Λιτοχώρου. 




«Ο κ. Παπαθανασίου τίθεται σε αργία καθώς έχει παραπεμφθεί να δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο για πράξεις και παραλείψεις κατά την άσκηση των καθηκόντων του όταν ήταν δήμαρχος στο Λιτόχωρο» ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο κ. Σώκος και διευκρίνισε ότι «η σχετική απόφαση ελήφθη σύμφωνα με το νέο Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων που προβλέπει να τίθεται σε αργία ένας αιρετός όταν παραπέμπεται να δικαστεί για κακούργημα».
Από την πλευρά του ο κ. Παπαθανασίου, με γραπτή του δήλωση, επισημαίνει ότι θα προσβάλλει νομικά την απόφαση του Γενικού Γραμματέα, δηλώνει ότι θα αποδειχθεί σύντομα η αθωότητά του και γνωστοποιεί ότι έχει ζητήσει την επίσπευση της δίκης του που θα γίνει τον Σεπτέμβριο του 2011.
«Θεωρώ άδικη την απόφαση αφού χωρίς να δικαστώ τίθεμαι σε αργία, από τη στιγμή που κάποιοι άλλοι με δύο καταδικαστικές αποφάσεις των δικαστηρίων παραμένουν στη θέση τους χωρίς να τους έχει επιβληθεί ως τώρα καμία ποινή αργίας» σημειώνει ο κ. Παπαθανασίου.
Στο μεταξύ, με αφορμή την απόφαση του εφετείου Θεσσαλονίκης με την οποία ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με τριετή αναστολή, για την πράξη της παράβασης καθήκοντος, ο κ. Σώκος επισήμανε: «ο κ. Ψωμιάδης θα έπρεπε να είχε τεθεί σε αργία από τη στιγμή που είχε δικαστεί πρωτοδίκως. Αυτό δεν έγινε και τώρα υπάρχει μια τελεσίδικη καταδίκη. Όταν καθαρογραφεί θα ξέρουμε τι θα κάνουμε. Σε κάθε περίπτωση θα εφαρμόσουμε το νόμο».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ