Σε σπείρες που είναι καλά οργανωμένες και έχουν ειδίκευση και εξοπλισμό, αποδίδει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, τη δολιοφθορά που έγινε τη περασμένη Κυριακή στο δίκτυο ηλεκτροδότησης της σιδηροδρομικής γραμμής στο ύψος της Σίνδου.
Το θέμα βγήκε στη δημοσιότητα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΤ3 το βράδυ της Δευτέρας, όπου ο κ. Ζηλιασκόπουλος, σε τηλεφωνική επικοινωνία αποκάλυψε το περιστατικό της δολιοφθοράς και την ύπαρξη σπείρας.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η δολιοφθορά έγινε σε καλώδιο μήκους ενός χιλιομέτρου στο 9ο χιλιόμετρο της γραμμής στο ύψος της Σίνδου. Η μυστηριώδης βλάβη προκάλεσε αναστάτωση στα δρομολόγια και ανάγκασε τη διοίκηση του οργανισμού να δρομολογήσει ντιζελάμαξες, ώστε να μην επηρεαστούν τα δρομολόγια του προαστιακού και των άλλων τρένων.
Στη δήλωσή του ο κ. Ζηλιασκόπουλος επισημαίνει ότι σε μια περίοδο ανάκαμψης για τον ελληνικό σιδηρόδρομο, κάποιοι αποδεικνύουν πως δεν επιθυμούν μια βιώσιμη οικονομικά ΤΡΑΙΝΟΣΕ και προσθέτει ότι «δεν γνωρίζουμε ακόμα ποιοι κρύβονται πίσω από τις πρόσφατες δολιοφθορές, οι δράστες των οποίων επιλέγουν στρατηγικά σημεία του δικτύου, όμως, έχουμε ήδη προσφύγει στις διωκτικές αρχές και στη Δικαιοσύνη προκειμένου να τους εντοπίσουμε και να τους βρούμε».