apth_filosofiki_01Κόντρα, για τον αριθμό των φοιτητών, που φιλοξενεί το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, ξέσπασε μεταξύ ΑΠΘ και υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

 

Στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου,για τα οικονομικά του Αριστοτελείου, ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος, είχε κάνει λόγο για 85.00 φοιτητές. Η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, απάντησε ότι Πρύτανης, που διαμαρτύρεται για υποχρηματοδότηση, ανακοίνωσε ότι είχε 85.000 φοιτητές. Μέσα από τη λεπτομερή καταγραφή που κάναμε προκύπτουν 45.000 φοιτητές”.

Το ΑΠΘ αντέδρασε άμεσα. Καταμέτρησε τους φοιτητές του και, πρωί-πρωί, έστειλε την απάντηση στην υπουργό.

Στην επιστολή τους, οι Πρυτανικές Αρχές του Α.Π.Θ., υπογραμμίζουν:

«Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στην κ. Υπουργό ότι, εκτός από τους προπτυχιακούς φοιτητές, στο Α.Π.Θ. φοιτούν μεταπτυχιακοί φοιτητές και υποψήφιοι διδάκτορες. Έτσι, τα πραγματικά στοιχεία για τους εγγεγραμμένους φοιτητές στο Α.Π.Θ., για τη λήξη του ακαδημαϊκού έτους 2009 -2010, έχουν ως εξής:

  • Σύνολο εγγεγραμμένων προπτυχιακών φοιτητών 68.089.
  • Σύνολο εγγεγραμμένων μεταπτυχιακών φοιτητών 5.185 και υποψήφιων διδακτόρων 4.820
  • Συνολικός αριθμός εγγεγραμμένων φοιτητών 78.094*

* Στο συνολικό αριθμό εγγεγραμμένων φοιτητών δεν περιλαμβάνονται 10.000 μη ενεργοί εγγεγραμμένοι φοιτητές στο Τμήμα Νομικής.

Σημειώνεται ότι, επιπλέον, στο Α.Π.Θ. φιλοξενούνται ετησίως 950 φοιτητές, στο πλαίσιο των προγραμμάτων Socrates, Erasmus Mundus και Διακρατικών Συμφωνιών».

Την επιστολή υπογράφουν οι: Ιωάννης Α. Μυλόπουλος, Πρύτανης Α.Π.Θ., Ιωάννης Δ. Παντής, Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Δέσπω Αθ. Λιάλιου, Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού και Σοφία Α. Κουίδου-Ανδρέου, Αντιπρύτανις Έρευνας.