xasis_toumpa_20100525_02Χασισοφυτεία, που αποτελούνταν από 82 δένδρα, ανακάλυψε η αστυνομία στο Στρατώνι Χαλκιδικής και συνέλαβε τους δύο… καλλιεργητές, 20 και 23 χρόνων αντίστοιχα.

 

Οι δυο νεαροί, από την Ολυμπιάδα Χαλκιδικής, είχαν μετατρέψει σε χασισοφυτεία την εξοχική κατοικία του 20χρονου, στο Στρατώνι, η οποία βρισκόταν στις παρυφές του χωριού. Εκεί καλλιεργούσαν τα 82 δενδρύλλια κάνναβης.

Σε έρευνα που έγινε στην εξοχική κατοικία από την αστυνομία, βρέθηκαν δύο μοτοσικλέτες τύπου YAMAHA XT, χωρίς πινακίδες, τις οποίες είχαν κλέψει από τη Θεσσαλονίκη και τις χρησιμοποιούσαν για το… εμπόριο που έκαννα, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μία ξιφολόγχη και ένα σπρέι χημικού δακρυγόνου. Στην κατοχή του δεύτερου δράστη βρέθηκε μία συσκευασία που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη βάρους 4 γραμμαρίων, την οποία είχε προμηθευτεί από 22χρονο ημεδαπό κάτοικο Θεσσαλονίκης, ο οποίος κατόπιν αναζητήσεων ανευρέθηκε και συνελήφθη.

Ο… τρίτος της παρέας είχε στην κατοχή του ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 35 γραμμαρίων. Η αστυνομία πιστεύει ότι ήταν το “βαποράκι” του κυκλώματος και συνεχίζει τις έρευνες.

Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πολυγύρου και, εναντίον τους ασκήθηκε δίωξη κακουργηματικής μορφής, για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Ζητήθηκε, ακόμη, να εξετασθούν από ιατροδικαστή για να διαπιστωθεί αν είναι τοξικομανείς και παραπέμφθηκαν στον ανακριτή, από όπου ζήτησαν και πήραν 48ωρη προθεσμία για να προετοιμάσουν την απολογία τους.