Πέρασε με κόκκινο και ζητάει τα ρέστα! Ο λόγος για τον πρόξενο της ΠΓΔΜ στη Θεσσαλονίκη Τόμισλαβ Ντιμίτροφσκι. Ο εν λόγω κύριος πέρασε με κόκκινο με αποτέλεσμα η αστυνομία να τον σταματήσει, όπως άλλωστε ήταν φυσικό. Ο σκοπιανός πρόξενος λοιπόν δεν είχε μαζί του, ούτε το δίπλωμα οδήγησης. Οι αστυνομικοί προχώρησαν στον έλεγχο των στοιχείων του και όταν διαπίστωσαν ότι είναι ο σκοπιανός πρόξενος και χαίρει διπλωματικής ασυλίας τον άφησαν να φύγει μετά από συνεννόηση με το υπουργείο Εξωτερικών, όπως άλλωστε συμβαίνει με όλους τους διπλωμάτες.


Το ωραίο είναι ότι η σκοπιανή κυβέρνηση, αντί να τραβήξει το ..αυτί του υπαλλήλου της διοχέτευσε την είδηση στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, που έγραψαν για "διπλωματικό σκάνδαλο" και ως "απαξιωτική συμπεριφορά" από την πλευρά της ελληνικής αστυνομίας προς το πρόσωπο του προξένου της ΠΓΔΜ. Και σα να μην έφθαναν όλα αυτά η πρέσβης της χώρας μας στα Σκόπια, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, κλήθηκε στο Σκοπιανό ΥΠΕΞ όπου άκουσε έκπληκτη τη δυσαρέσκεια για "μη προσήκουσα συμπεριφορά της Ελληνικής Αστυνομίας" προς τον πρόξενο της ΠΓΔΜ στη Θεσσαλονίκη, "εξαιτίας υποτιθέμενης τροχαίας παράβασης" και έκανε λόγο για "παραβίαση της Συνθήκης της Βιέννης", η οποία αφορά τη διπλωματική ασυλία.
Η κ. Παπαδοπούλου, μετά την επίδοση του διαβήματος διαμαρτυρίας, σε δηλώσεις τις προς τα ΜΜΕ των Σκοπίων σημείωσε για το συγκεκριμένο περιστατικό ότι ο κ. Ντιμίτροφσκι παραβίασε πολλαπλώς τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας που ισχύουν στην Ελλάδα.
"Η αστυνομία διεξήγε τη συνήθη σ' αυτές τις περιπτώσεις διαδικασία εξακρίβωσης στοιχείων και τον άφησε να φύγει. Ο κ. Ντιμίτροφσκι δεν εξήλθε καν από το αυτοκίνητό του", συμπλήρωσε η κ. Παπαδοπούλου.
"Πιστεύω ότι, σε κάθε κοινωνία, οι κανόνες θα πρέπει να γίνονται σεβαστοί από όλους. Θεωρώ, ότι σε τέτοιου είδους περιστατικά δεν θα πρέπει να προσδίδεται πολιτική χροιά και να χρησιμοποιούνται για την πρόκληση πολιτικών εντάσεων. Η Ελλάδα θέλει και επιδιώκει καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών σε όλα τα επίπεδα", ανέφερε ακόμη η επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια.