dimotiko_symboylio_02Ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα του Ηρακλή, να παραμείνει στη Superleague, εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Δεν έλειψαν, πάντως και οι εντάσεις.

 

Στο δημοτικό συμβούλιο παραβρέθηκε ο πρόεδρος του Γ.Σ. Ηρακλής, Κ. Γωγάκος, ο οποίος και τοποθετήθηκε, αναλύοντας το δίκαιο του αγώνα της ομάδας της Θεσσαλονίκης και ζητώντας, στο τέλος, τη βοήθεια του δήμου για το στήσιμο της εξέδρας για τη συγκέντρωση που οργανώνει ο Ηρακλής αύριο, Τρίτη, στις 9 το βράδυ –μετά από παράκληση του δημάρχου- στην πλατεία Αριστοτέλους. “Εδώ που έφθασε το θέμα του Ηρακλή, δεν είναι αθλητικό, αλλά πολιτικό”, υποστήριξε ο κ. Γωγάκος. Και θύμισε πως, όταν είχε ψηφιστεί ο νόμος για τον επαγγελματικό αθλητισμό και τότε ο Ηρακλής ήταν αυτός που είχε πληρώσει το μάρμαρο.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ξεκαθάρισε ότι είναι υπέρ του ερασιτέχνη Ηρακλή και δε θα ανακατευθεί στα πράγματα της ΠΑΕ.

«Δεν χάλασε και ο κόσμος εάν μια ομάδα πέσει στη Β Εθνική. Το θέμα είναι να παίζει η ομάδα και να πληροί ορισμένες προϋποθέσεις. Και άλλες ομάδες και εδώ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχουν πέσει κατηγορία και έχουν ξαναανέβει. Εμείς διευκρινίζουμε ότι είμαστε υπέρ του Ερασιτέχνη Ηρακλή και όχι επαγγελματικών ομάδων», είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο κ. Μπουτάρης ζήτησε από τους υπευθύνους του Ηρακλή να αλλάξουν την ώρα της προγραμματισμένης για αύριο συγκέντρωσης, από τις 20.00 στις 21.00, ώστε να μην υπάρξουν και πάλι προβλήματα στη λειτουργία της αγοράς της πόλης(κάτι που έγινε δεκτό).

Υπέρ του αγώνα των Ηρακλειδέων τάχθηκαν και οι υπόλοιπες παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, με τον επικεφαλής της παράταξης “Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη”, Κ. Γκιουλέκα, να λέει προς το δήμαρχο: “Ε, όχι και δε χάλασε ο κόσμος! Χάλασε και παραχάλασε, κ. δήμαρχε”! Πρόσθεσε πως “είναι καθ’ όλα δίκαιο το αίτημα του Ηρακλή” να ανοίξουν όλοι οι φάκελοι των ΠΑΕ.

“Θύμα μιας σάπιας κατάστασης που διέπει το ελληνικό ποδόσφαιρο”, χαρακτήρισε τον Ηρακλή ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, Ν. Ζαργιανόπουλος.

Για “μια βρόμικη ιστορία, στο εξωτερικό κι εδώ, που παραδόθηκε στα χέρια κερδοσκόπων” μίλησε, στην αναφορά του στο ποδόσφαιρο, ο Στ. Παπαθεμελής, επικεφαλής της παράταξης «Υπερκομματική Δημοτική Κίνηση Θεσσαλονίκης».

“Να ζητήσουμε να αρθεί η αδικία σε βάρος του Ηρακλή” συμφώνησε κι ο Τρ. Μηταφίδης, επικεφαλής της παράταξης “Θεσσαλονίκη-Ανοικτή Πόλη”.

Άνοιγμα των φακέλων ζήτησε, ουσιαστικά και ο επικεφαλής της παράταξης “Ενεργοί Πολίτες – Οικολογία στην Πράξη”, Χρ. Μάτης. “Το δίκαιο ή άδικο του Ηρακλή δεν το γνωρίζω”, είπε, “επειδή οι φάκελοι δεν έχουν ανοίξει”.

Ο επικεφαλής της παράταξης “Εξουσία Πολιτών”, Αρμ. Στεργίου,  ο οποίος μίλησε προς το τέλος της συνεδρίασης, ζήτησε να πάρει μέρος το δημοτικό συμβούλιο στην αυριανή πορεία που οργανώνουν οι φίλαθλοι του Ηρακλή.