aspropoulis_01Του Δ.Ι.ΑΣΠΡΟΠΟΥΛΗ

Από το πρωί σήμερα προσπαθούν, όλοι, να μας πείσουν ότι, αν δεν συμφωνήσουν –αν δε συναινέσουν- οι πολιτικοί αρχηγοί, οδηγούμαστε σε αδιέξοδο. Ώρα, λοιπόν, να γράψω τη μεγαλύτερη κοινοτυπία, που, όμως, είναι πέρα για πέρα αληθινή: Στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα, κύριοι… >>>

Τι θέλει η κυβέρνηση; Να εφαρμόσει ένα σκληρό “Μνημόνιο 2” πάνω στο, ήδη εφαρμοσμένο, σκληρό “Μνημόνιο 1”; Ας το εφαρμόσει! Και την κοινοβουλευτική πλειοψηφία διαθέτει και νόμο έχει περάσει “στη ζούλα” όπου ο εκάστοτε υπουργός Οικονομικών περνά, με εγκύκλιο, τη διάταξη που θέλει.

Μήπως προτιμά τη συναίνεση, για να ΄χει άλλοθι; Τότε ας συναινέσει στην πραγματικότητα: Να παραχωρήσει υπουργεία σε στελέχη άλλων κομμάτων! Κι αυτό μπορεί να το κάνει!

Θέλει κυβέρνηση προσωπικοτήτων; Μα, ο πρωθυπουργός έχει τη δυνατότητα να κάνει υπουργό ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ!

Ας κυβερνήσει, λοιπόν, η… κυβέρνηση. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού. Κι αν δε θέλει να κυβερνήσει, ας πάει σε εκλογές, χωρίς συγκεντρώσεις, χωρίς προεκλογικά φυλλάδια, χωρίς κρατικό χρήμα, πέρα από τα απολύτως αναγκαία.

Το επιχείρημα οι εκλογές θα ΄ναι καταστροφικές, επειδή χρειάζεται λεφτά, μου ακούγεται λίγο (έως πολύ) φασιστικό. Σε λίγο θα μας πείτε να τις… καταργήσουμε εντελώς, επειδή ακόμη και στη λήξη της θητείας αυτής της κυβέρνησης η χώρα θα αντιμετωπίζει, ακόμη, οικονομικά προβλήματα!