aganaktismenoi_lefkos_pirgos_20110531_2100

Έχει πάνω από δύο ώρες που τέλειωσε ο Εσπερινός κι ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης δεν έχει πάει, ακόμη, στο Λευκό Πύργο, με τους Αγανακτισμένους, όπως είχε δηλώσει, το πρωί, σε τηλεοπτική εκπομπή.

 

Ο Παναγιότατος είχε βρεθεί, νωρίς το απόγευμα, σε εκδήλωση του ΑΠΘ, μαζί με τον περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, Π. Ψωμιάδη. Εκεί, φοιτητές που παρακολουθούσαν την εκδήλωση, με το που τους είδαν, τους γιούχαραν. Φαίνεται πως, αυτή η αντίδρασή τους, έκανε τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης να ξανασκεφτεί την τυχόν επίσκεψή του.

Αντίθετα, οι Αγανακτισμένοι Στο Λευκό Πύργο παραμένουν στην πλατεία. Και πάλι, σήμερα, ήταν πολλοί αυτοί που πέρασαν, έστω για λίγο, από την πλατεία, για να ακούσουν τους ομιλητές, αλλά και να δηλώσουν κι αυτοί την αγανάκτησή τους.

Ως τις 9 το βράδυ είχαν μιλήσει 12 από τους συγκεντρωμένους στην πλατεία και στον κατάλογο υπήρχαν πολλοί ομιλητές ακόμη. Πλέον οι περισσότεροι υπογραμμίζουν την ανάγκη για οργάνωση του κινήματος, αλλά και την συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης γι αυτούς που παραμένουν εκεί 24 ώρες το 24ωρο –και δεν είναι λίγοι.

Ειδική αναφορά έγινε στα συλλαλητήρια που θα οργανωθούν στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 3 Ιουνίου (από το ΠΑΜΕ) και το Σάββατο 4 Ιουνίου (από το ΕΚΘ και την ΕΔΟΘ). Οι “Αγανακτισμένοι Στο Λευκό Πύργο” θεωρούν ότι τα συλλαλητήρια αυτά είναι κατευθυνόμενα από κόμματα (το πρώτο από το ΚΚΕ και το δεύτερο από το… ΠΑΣΟΚ, αφού οι επικεφαλής των δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων της Θεσσαλονίκης προέρχονται από τον κυβερνητικό χώρο) και δε θέλουν να υπάρξουν συνειρμοί από “καλοθελητές” για τις δικές τους προθέσεις. “Η δική μας προσπάθεια είναι μακριά από κόμματα και προστάτες”, επιμένουν.